Saturday, November 3, 2007

Individual Who Distributed Nurin's Autopsy Pictures Identified

November 03, 2007 01:29 AM

KUALA LUMPUR, Nov 3 (Bernama) -- The identity of the individual responsible for distributing the autopsy pictures of murdered Nurin Jazlin Jazimin, eight, has been identified and will be charged in court soon.

Inspector-General of Police Tan Sri Musa Hassan who disclosed this Friday night, said the investigation had been completed.

"We have identified the person and he will be charged soon. We will inform the media when we are ready to charge him," he told reporters after a police Hari Raya Aidilfitri open house at the Police Training Centre here.

He said the police could not provide more details on the individual as investigations into Nurin's murder case were still ongoing.

The autopsy pictures of Nurin, a Year Two pupil of Sekolah Kebangsaan Desa Setapak who went missing in August and whose dead body was found stuffed in a sports bag in the PJS area on Sept 20, were widely distributed through the Internet last month.

Meanwhile, on the suspension of Datuk Ramli Yusuff as the Commercial Crime Investigation director at Bukit Aman, Musa said it was a normal government procedure and police disciplinary action.

"Any civil servant who is charged in court will face the same action," he said, adding that the suspension would not affect the image of the police force.

When asked on Ramli's replacement, Musa said it was too early to decide and had not been discussed at any meeting.

In the Session's Court here Thursday, the Anti-Corruption Agency charged Ramli with three counts of failing to fully disclose his assets and unlawfulling engaging in business while being a public servant.

Ramli, 55, who pleaded not guilty to the charges, was freed on bail of RM20,000 with one surety while waiting for his trial on Jan 15 next year.

-- BERNAMA

40 comments:

Linda said...

Alhamdulillah, Ada juga berita gembira hari ni. Syukur... harap lepas ni ada cerita pasal pembunuh tu pula. Kena sabar lagi...

benharperbenladen said...

tunggu...dan tunggu lagi......
hari demi hari....still eagerly waiting for the arrest of the killer...

bagus gak mr.JAJ put the countup timer dlm blog ni...

MaryKate said...

Lets hope this person get punish for his/her mistake and that this news is not just for "show". Meanwhile, the killer is still FREE, stalking yours or my children. If he's done it once, what is stopping him from doing it again?

He is FREE.
He can still plan and stalk someone child.
He can still kidnap another child.
He can still do all those monstrous things he did to Nurin.
He will not stop.

So, what is stopping him? How safe are our children? How safe are our streets? If its not in KL, it can be anywhere. Meanwhile, unfortunately with all the information of the uncaptive murderer,parents are still letting children roam freely on the streets at night.

Justice for Nurin
Find missing children fast and alive
Support NURIN ALERT

joesniper said...

masyaallahhhhhhh !!!!!!!!!!!!

ingatlah ! buat baik biar BERPADA, buat jahat jangan SEKALI-KALI.

bukan spt kata perpatah 'buat jahat jangan SEKALI(buat lah dua tiga kali...?)'

anak itik makan padi,
makan padi beras malinja,
hang buat la kerja tu lagi,
sekarang baru padan hang punya muka.

pagi tadi ronda2 kat wangsamaju banyaknya van putih, blank otak aku .... ada tak maklumat model?

joesniper said...

atok ramli tu kena dakwa kerana tak lapor harta dan memiliki bisnes jer, bukan korup atau salahlaku rasuah, yang betul2 buat salah spt menyebar gambar aoutopsi tu lambat lak kena dakwa ?

dunia dah terbalik ...

mischa said...

Betul ke nie? Alhamdulillah...nak berkongsi cerita dengan blogger semua. Malam tadi saya mimpikan arwah adik nurin, raut wajahnya sedih...mungkin sebab gambar autopsi. Kemudian arwah seolah-olah suruh saya tengok gambar2 tue sambil teresak-esak. Masyaallah, saya terus terjaga dari tidur. Dan pagi ini terbaca berita tentang orang yang sebarkan gambar autopsi tue. Macam satu kebetulan..atau mungkin ini satu petanda. WALLAHUALAM...

Al-fatihah...

LiaCatrina said...

Akhirnya, galau hatiku ini terubat juga walau sedikit.. teruskan berdoa dan solat hajat kita, moga-moga selepas ini ada lagi berita yang lebih menggembirakan; si IBLIS itu dapat dikenalpasti dan ditangkap. aku tak sabar nak tengok muka dia waktu di bawa ke Mahkamah nanti, aku nak tunggu dia....

Peter said...

Syukur. Sampailah masa untuk ihsan yang tidak berhati suci ini menemui ketegasan tangan undang-undang. Kisah Nurin Jazlin ini patutlah dijadikan saty mesej kepada khayalak ramai bahawa kepergian seorang budak yang tidak berdosa tidak boleh pada bila-bila masa disalahgunakan untuk memenuhi niat buruk individu-individu yang berani memaparkan gambar-gambar autopsinya dengan sewenang-wenangnya. Syabas kepada Polis Diraja Malaysia kali ini. Mujurlah, keadilan dicapai.

kenanga said...

Alhamdulillah, terubat siket hati saya...tapi pembunuh tu bila pulak hendak ditangkap Mr IGP...terima kasih atas tertangkapnya penyebar gambar post mortem.

Mischa mimpilah lagi pasal adik Nurin Jazlin, mungkin arwah masih tak settle sebab pembunuh masih bebas. Kalau ada apa-apa silalah kongsi.
Penantian satu penyeksaan.....

nazura said...

Kalau lah dengan kehendak ALLAH, arwah adik Nurin tunjukkan muka bangsat yang sekarang ini entah-entah sibuk gi open house gak macam kita ni..kan bagus. Tolonglah Allah..tunjukkan lah muka si binawe tu...

learning journey said...

Napa agaknya diorang tak disclose nama dan wajah orang-orang tu sekali?! mesti takut kena belasah! Jom kita tunggu diorang kat court. Manusia yang mengedarkan gambar ni bersekongkol sekali! memang takda hati perut!

pendita_alam said...

Bila nak buat meeting Nurin Alert? Saya bercadang melibatkan semua Pengerusi Persatuan Penduduk seluruh Kuala Lumpur (DBKL) bagi perumahan awam dan swasta.

********************************

Nurin Alert sistem pantas kesan budak hilang
Oleh Siti Nur Almizan Aripin
Berita Harian

KUALA LUMPUR: Sistem amaran khas yang bertindak lebih pantas menyamai Amber Alert atau Nurin Alert bagi menangani kes kehilangan kanak-kanak adalah antara kandungan draf Dasar Perlindungan Kanak-kanak (CPP) yang akan dibentang pada Kabinet, tidak lama lagi.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Jalil, berkata sistem berkenaan dirangka berikutan banyak aduan dan cadangan diterima daripada pelbagai pihak selepas berlaku kejadian penculikan dan pembunuhan kejam terutama membabitkan kes Nurin.

Katanya, kementerian berusaha memperbaiki sistem keselamatan sedia ada dan menyifatkan prosedur siasatan selepas 24 jam laporan polis dibuat dalam kes kehilangan kanak-kanak adalah terlalu lambat dan perlu dipercepatkan.



Di Amerika Syarikat, Amber Alert ialah sistem amaran bagi mengesan kes kehilangan kanak-kanak berdasarkan rangkaian integrasi maklumat yang ditubuhkan dengan kerjasama agensi kerajaan, orang ramai dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Manakala Nurin Alert atau Nationwide Urgent Response Information Network (Rangkaian Maklumat Tindak Balas Segera Kebangsaan) adalah sistem amaran tempatan diusahakan penulis blog yang bersimpati dengan kematian Nurin Jazlin Jazimin, 8.

Shahrizat berkata, mengikut prosedur biasa, kes membabitkan kehilangan kanak-kanak masih di dalam bidang kuasa polis. Bagaimanapun, kementerian sedang berusaha memperbaiki sistem sedia ada.

“Kementerian berhasrat menjadikan mekanisme itu sebagai sistem khas atau alternatif dalam mengesan dan memberi amaran awal jika ada kes kanak-kanak hilang,” katanya pada sidang media selepas Majlis Taklimat dan Penyampaian Cek kepada Pengerusi Nadi 2007, di sini semalam.

Beliau berkata, sistem itu sudah disertakan dalam kertas cadangan CPP yang kini berada pada peringkat terakhir sebelum dibentang pada mesyuarat Kabinet.

Sri Latha said...

Another brutal child murder. Another challenge for the police. All we can do is hope for justice. Sad, sad day.

NST, 4 November 2007

Girl, 9, beaten, raped, sodomised and killed

By : Lee Shi-Ian, Sonia Ramachandran and K. Harinderan

Preeshena Varshiny, 9, was alone in her condo unit when she was believed to have been abducted
Preeshena Varshiny, 9, was alone in her condo unit when she was believed to have been abducted

KUALA LUMPUR: Another young child was sexually ravaged and murdered leaving her grief-stricken parents crying for justice.
Preeshena Varshiny, 9, was believed to have been raped, sodomised and thrown down from the balcony of one of the units at the up-market Casa Mila Tower Condominium in Jalan Bukit Idaman 3/1, Selayang, on Thursday.

Her body was found sprawled on the ground by a security guard about 4pm on Thursday. She was clad in a blue T-shirt and shorts and the keys to her condominium were found next to her body.

Her father who is a marketing and technical manager and her mother, who works in a human resource department, suspect that Preeshena was abducted from their unit on the ninth floor.

Her 40-year-old father, who declined to be named, said his daughter called him on Wednesday afternoon claiming someone was knocking loudly on the front door.
Preeshena was alone at home. Her elder brother was away at a boarding school while her younger sister was sent to a baby-sitter.

"I told her not to open the door. I reminded her that we have the keys to the unit and we would open and let ourselves in after work," he told the New Straits Times at his condo last night.

Her father's nightmare came true on Thursday afternoon when he got a call from police. He rushed to the condominium and saw his daughter's broken body.

The parents suspect that Preeshena was forcibly taken when she opened the door to the assailant on Thursday.

"She never leaves her house without her slippers. Her slippers are still here.

"The condominium keys were also found next to her body."

Preeshena's mother looked dazed.

"Her body looked peaceful. I am sure she is in heaven.

"I promised her that I will fight till the end to find her killer."

Her mother said it was so sad that this had to happen right after Nurin Jazlin Jazimin's case.

Preeshena is a Year Three pupil of Sekolah Kebangsaan St Marie in Selayang. Neighbours described her as a bubbly and friendly child.

The family stays in a posh, gated community with 24-hour security.

Police investigations revealed that the victim's condominium unit was locked and there were no signs of forced entry.

They were looking at the possibility that Preeshena was taken to a vacant unit on the second floor where she was attacked and murdered. The back window of the unit was open when police checked the premises.

The post-mortem report revealed she had been raped and sodomised. There were bruises on her chest, back and private parts. Her right arm was also broken.

The body, which was sent to the Kuala Lumpur Hospital mortuary for a post-mortem, was claimed at 1am yesterday by her family and cremated at the City Hall crematorium in Jalan Kuari later in the morning.

Gombak police chief Assistant Commissioner Mohd Abdullah appealed to members of the public who have information to assist the police.

This is the most brutal child murder since the Nurin case on Aug 20.

In Nurin's case, she was held captive for almost a month before her body was stuffed in a sports bag and left at the foot of a staircase at a building in PJS1/48.

Eight-year-old Nurin, who went missing after going to a night market near her house in Wangsa Maju, was also sexually assaulted. To date, no one has been charged for her murder.

pendita_alam said...

Seorang lagi kanak-kanak jadi mangsa rogol, liwat dan bunuh...... Sampai bila..

***********************************

Laporan Berita Harian Online hari ini

Budak mati jatuh kondo mangsa rogol
Oleh Hardi Effendi Yaacob dan Ifwan Tun Tuah

KUALA LUMPUR: Punca kematian seorang budak perempuan berusia sembilan tahun yang sebelumnya dikatakan terjatuh dari tingkat sembilan amat mengejutkan apabila dia dipercayai dicampak dari tingkat dua selepas dirogol, liwat selain kecederaan teruk di badan dan kepala.

Preeshena Varshiny, murid Tahun Tiga Sekolah Kebangsaan St Mary, Selayang, ditemui mati dalam longkang di Kondominium Casamila Tower, Batu Caves, dekat sini Khamis lalu kira-kira jam 4 petang, oleh seorang pengawal keselamatan yang meronda di kawasan berkenaan sebelum melaporkannya kepada polis.

Difahamkan, mangsa ditemui berpakaian lengkap, namun tidak berseluar dalam, dan polis turut menemui kunci rumahnya di tempat kejadian.



Sumber memberitahu Berita Minggu, kes itu pada mulanya diklasifikasikan sebagai kematian mengejut, tetapi diubah kepada pembunuhan selepas laporan forensik mendapati kematian mangsa mempunyai unsur jenayah, termasuk kesan rogol dan liwat.

“Mulanya, mangsa dipercayai mati akibat terjatuh dari unit kediamannya di tingkat 9 kondominium itu, tapi kes diklasifikasikan semula sebagai pembunuhan selepas bedah siasat mendapati ada unsur jenayah di sebalik kematiannya.

“Ini termasuk kecederaan teruk pada kepala, tangan kanannya patah, lebam pada dada dan belakang badan mangsa, selain kesan dirogol dan liwat,” katanya.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Nasional/20071103232655/Article/

trey said...

Sungguh kejam dan tak berperikemanusiaan. KL sekarang dipenuhi oleh manusia tak berhati perut. Ada saja kisah bunuh ragut, samun, pecah rumah. Dalam 3-4 bulan lepas rumah dua orang kawan aku yang dalam satu taman kena masuk pencuri. kes ragut apa lagi, tiap2 bulan pasti ada 1-3 kes kat kawasan perumahan aku ni. Kawan ofis aku depan2 rumah boleh kena samun. 2 orang naik motosikal acu parang. lepas seketika penyamun tu pergi, dia mintak tolong orang yang lalu, boleh orang tu buat tak layan. apa nak jadi? Nampaknya masing2 kena ambil peranan, jangan buat hal sendiri je. Jadilah mata dan telinga kat kawasan perumahan masing2.

kenanga said...

Saya rasa pembunuh yang membunuh adik Nurin Jazlin dan pembunuh yang bunuh adik Preeshena Varshiny adalah orang yang sama......

mrasd said...

salam semua pembaca, saya ada buat komen dalam komen saya yang lepas. Oleh sebab kes jenayah ke atas kanak-kanak tak dapat dibendung,, Jadin kita semua tunggu je la giliran masing-masing. Kalau bukan anak kita, anak saudara-mara kita. kalau tak anak jiran kita. kalau bukan anak saudara jiran kita. Kalau bukan jugak, mesti anak kawan kita.. kala bukan lagi, anak saudara kawan-kawan kita. Yang pasti, giliran kita akan datang selagi kes tak selesai. Jadi saya buka LIST.. nanti kalau ada kes baru, senang kita tambah. Syaratnya ialah penindasan (mati atau tidak) keatas kanak-kanak bawah 15 tahun (tak masuk yang lari dari rumah):
1/ Kanak-kanak perempuan Kg Baru
2/ kanak-kanak perempuan di kawasan Chow Kit
3/ adik Nurin, 8
4/ adik Preeshena Varshiny, 9

saya akan cuba update kalau ada kes baru

mrasd said...

salam semua pembaca, saya ada buat komen dalam komen saya yang lepas. Oleh sebab kes jenayah ke atas kanak-kanak tak dapat dibendung,, Jadi kita semua tunggu je la giliran masing-masing. Kalau bukan anak kita, anak saudara-mara kita. kalau tak anak jiran kita. kalau bukan anak saudara jiran kita. Kalau bukan jugak, mesti anak kawan kita.. kala bukan lagi, anak saudara kawan-kawan kita. Yang pasti, giliran kita akan datang selagi kes tak selesai. Jadi saya buka LIST.. nanti kalau ada kes baru, senang kita tambah. Syaratnya ialah penindasan (mati atau tidak) keatas kanak-kanak bawah 15 tahun (tak masuk yang lari dari rumah):
1/ Kanak-kanak perempuan Kg Baru
2/ kanak-kanak perempuan di kawasan Chow Kit
3/ adik Mohd KhairulNizam, 7
4/ adik Nurin, 8
4/ adik Preeshena Varshiny, 9

mari kita ramai-ramai update/kemas-kini kalau ada kes baru

mrasd said...

salam semua pembaca, saya ada buat komen dalam komen saya yang lepas. Oleh sebab kes jenayah ke atas kanak-kanak tak dapat dibendung,, Jadi kita semua tunggu je la giliran masing-masing. Kalau bukan anak kita, anak saudara-mara kita. kalau tak anak jiran kita. kalau bukan anak saudara jiran kita. Kalau bukan jugak, mesti anak kawan kita.. kala bukan lagi, anak saudara kawan-kawan kita. Yang pasti, giliran kita akan datang selagi kes tak selesai. Jadi saya buka LIST.. nanti kalau ada kes baru, senang kita tambah. Syaratnya ialah penindasan (mati atau tidak) keatas kanak-kanak bawah 15 tahun (tak masuk yang lari dari rumah):
1/ Kanak-kanak perempuan Kg Baru
2/ kanak-kanak perempuan di kawasan Chow Kit
3/ Kanak-kanak perempuan (dibunuh/bakar) di PulauPinang
4/ adik Mohd KhairulNizam, 7
5/ adik NURIN JAZLIN, 8 *sets benchmark on severity of crime
6/ adik Preeshena Varshiny, 9
7/ adik Chin Kha Mun, 12

mari kita ramai-ramai update/kemas-kini kalau ada kes baru

fik's said...

Alhamdulillah...At least org yg berkait ngan kes arwah ni sorg dh kene tangkap. But don't stop praying for the evil!!! Biar pasni kiter dga plak berita evil tu kene tangkap!!

Herisyia said...

Tiada apa berita yg menggembirakan selain dari berita pembunuhnya telah diberkas...! hingga ke hari ini saya masih berduka dgn pemergiannya...mudah-mudahan pihak berkuasa dapatlah memberkas makhluk laknatullah itu...amin...

Tehsin Mukhtar said...

Did you guys read about the girl murdered in her own apt? So sad. The parents left her alone to go to work. It was a guarded area, I suspect mesti some neighbour who knew of her routine. Bastard raped and sodomised her and just threw her off the balcony. It seems the bastard knocked loudly on her door under some pretext.

BTW,

I was watching the edisi7 news this afternoon and there was an sms poll on Nurin Alert...the results: 100 peratus pengundi menyatakan Nurin Alert tidak akan berjaya membawa pulang kanak2 yang hilang.

I think its just plain ignorance on the way the system works. Those respondents probably haven't heard of the successes in other countries. Don't let it set back all your efforts.

Tehsin

Mdm. Hani said...

salam mr. jasni...
saya ade mimpikan adik nurin ni 3 malam yg lepas...fyi, ibu saya pun telah meninggal dunia tahun lepas. so, dlm mimpi saya tu saya jumpa org2 yg mati..mula2 jumpa ibu saya..lepas tu jumpa nurin ni. mmg cantik la dia dengan rambut dia sikat kemas, pakai cekak rambut kaler pink. dia duduk atas riba saya. saya tgk kat tapak kaki dia ada satu kerongsang permata biru, jarumnya tertanam pada tapak kaki nurin. saya tanya dia, sakit ke? dia geleng kepala. dan dia cabut kerongsang tu. lepas tu, saya tanya dia ada beli tak clip rambut aritu? dia angguk. (dalam mimpi saya dia tak berkata-kata). lepas tu dia baring atas riba saya dan saya dodoikan dia..panggil dia dgn nama "kak ngah".

saya tak tau la mimpi ni mainan tidur ke apa, tp saya mmg mesmerized la dgn kecantikan nurin dlm mimpi saya tu. comel sgt dia.

Tehsin Mukhtar said...

Where were the neighbours of the Indian girl murdered in the condo?? Didn't the parents at least give the number of a neighbour to call in emergencies? Are we still living in our own separate universes???

When the first loud knocking at her door happened, she could have called a neighbour to come check on her, kan?? They would have seen who it was and deterred the bastard??

Malaysian Crime Prevention Foundation must educate the public that we can no longer mind our own business!!!

kenanga said...
This comment has been removed by the author.
Tehsin Mukhtar said...

I just CANNOT believe that educated parents of the Indian girl, left her at home WITHOUT a handphone to use in emergencies and she had to GO DOWN to the lobby to call her father. I'm sorry, what kind of parents are these??? Berapa sangat prepaid dan phone murah??? Nak save sangat, sampai nyawa anak tergadai????? Kenapa parents budak Chinese tu biarkan dia pergi mandi dengan kawan dia sahaja? Kenapa parents Nurin biarkan dia keluar pasar malam sendirian? Kalau accompanied by her sister pun, what the hell could a young kid do to fight off a man??????What the hell is wrong with all these people!!!!!!!!!

Orang semua kutuk Islam, takut Islam, tapi Allah lebih mengetahui, sebab itu women and children CANNOT go out unaccompanied and without mahram or guardian!!!! Tapi sayang orang Islam sendiri esp lelaki hanya pilih bahagian yang benefit them and society values freedom so much sampai tiada batasan dan control lagi....

Zulkifli said...

Alhamdulillah dapat gak sorang...yang ditunggu tunggu iaitu pembunuh Nurin masih lagi berkeliaran...dan harap gak perogol budak kat apartment tu dapat di tangkap juga...

aku memang benci penjenayah terutama penjenayah seksual, perogol, peliwat,pembunuh kanak kanak dan seangkatan dengannya...

geram dan benci teramat sangat..kalau kawan dapat kawan sagat jer kepala dia orang ni dengan kukur kelapa...biar dia rasa cis...pendekartan kita terhadap hukuman kepada penjenayah "AMAT MENYEDIHKAN" ada hukuman untuk kes yang melibatkan kematian pun sekadar 5 tahun penjara...insaf ker tu? dah bunuh orang dapat supply tempat tinggal, tempat makan dan tempat tidur dan tempat mencangkung..




hukum islam tu dah jelas...tapi kita sendiri alpa...harap harap bila tuhan turun peringatan " mengapa aku hukumkan macam itu" kita semua akan berfikir...kadangkala kesibukan kita melupakan perkara perkara macam tu...

Kesedihan kehilangan Nurin ditambah dengan kejadian rogol dan bunuh setiap hari terhadap kanak kanak...

sakit jiwa dibuatnya ....

harap harap pembunuh Nurin dapat ditangkap dan juga pembunuh Preeshena Varshiny....kalau dapat belasah dulu mereka sampai setengah nyawa..lepas tu reman...lepas tu belasah...lepas tu reman...

hukuman bunuh kena buat khalayak ramai...baru semua spesis spesis ni sedar mereka tak diperlukang dalamg masyarakat...

mengabihkang beras...menyusahkang orang...

unicorn said...

oh no..!

presheena (9) was rape,beaten and murdered. she lived in guarded aptmnt and was believed to hv bn abducted from her apt..!

now, children who stayed inside the house also bn abducted,rape and killed!

where else the so called-safe place?

Police should not rule out the security guards who work there AND a guard that found her!

arwah nurin left us a lead,strand of hairs with her battered body.

dont rule out their(guards/any suspects) DNAs.

PLS DO SOMETHING TAN SRI MUSA!!!!

rone said...

REPEATING LAST POSTED......

In Nurin murder case, what the evident we have till now:

Only ONE clue: The suspected Modenas rider with gym bag.

1. The suspected using handphone during that time. In telecommunication field, all the record of calls (dialled number & received number) will be stored at BTS telecommunication operator-meaning all the records has been stored at Celcom, Digi or Maxis, only 3 operators NOT 30 or 300 operators.
Are the Policeman do their homework’s with the telecommunication operators during the suspected motorbike make call or receive call at specific time? - If any, why none statement from our Polis regarding the handphone call as seen in CCTV?

2. Only ONE single CCTV captured the suspected with motorbike?
I don't believe only ONE single CCTV around the access to the gym bag found, around the Jalan PJS1, Petaling Jaya Utama.
Why the police NOT investigate surrounded CCTV to the Jalan PJS1, Petaling Jaya Utama, and once again IF so, why we don't hear any statement from our Polis regarding another CCTV sources.

The FACT is the PUBLIC always asked - How far the investigation has been DONE.

Zulkifli said...

THE IGP (the authority) have to look into this cases SERIOUSLY...

doesn't make any sense that this thing happened at a guarded place ...

now the question linger in our mind is how safe is Malaysia?...it can happen in a guarded apartment ...very strange...what is the guard doing? makan gaji buta ka? or....like unicorn said...
hmmm strange..

remember the case of Noor Suzaily Mokhtar...a bus driver is the criminal...? Imagine inside a bus..?

how could this be?...how could people employed this sex maniac...? some cases involved security guard...why do they employ sex maniac as a securty guard? how can they guard people when they themselve is a maniac...doesn't make any sense at all...? This people should get proper trainning...mentally and physically and with good records...They should have certificate or something...government have to do something about this...kalau tak ada kelulusan dari kementerian tak boleh kerja...

This people just cannot stop ...they will carry on unless we and the authority take this matter Seriously...parah ni parah

Lola said...

Just my 2 cents’ worth :- Why are Malaysians so easily side-tracked? Kenapa kita mudah terpengaruh dengan “isu sampingan” seperti memburu dan menangkap pengedar durjana gambar-gambar autopsi Nurin walhal si PEMBUNUH YANG CELAKA itu belum dapat dikesan?

Zulkifli said...

Idea Mrasd untuk updatekan list kanak kanak yang jadi mangsa tu satu idea yang bagus tu...dengan list ni pihak berkuasa akan dapat tahu betapa seriusnya kes jenayah terhadap kanak kanak ni...

sebab dah hampir setiap hari dah ni...kawang pung naik risau dibuatnya...

HUkuman dah kena ubah dah...hukuman pesen lama ni kena ubah...dah tak berkesan dah...bagi penjenayah dan orang yang bakal melakukan jenayah hukuman yang ada sekarang ni ibarat "masuk telingan kanang keluar telinga kiri"..
dia orang tak nampak hukuman dijalankan ...dia orang tak takut...


penjahat ni tak berhati perut..binatang pun tak macam mereka ni...benci ...benci sungguh...

kalu kawei dapak kawei kapok palo mu dengei golok...

RULZA said...
This comment has been removed by the author.
unicorn said...

rone,

i strongly believe the detectives/polices that were assigned to nurin's case incapable,inefficient,inexperience,
inexpert,ineffective
and undedicated enough ..!!

whatever reasons(for failure to nab these vicious perverts &killers)they might or may give are unacceptable and unforgivable.

The perpetrators should be off the street ,our neighbourhood AND our planet. Therefore,they MUST HAVE to be caught.period

Zulkifli said...

kerana kegagalan polis ler maker kejadian itu terus menimper orang lain...

sekrang ni dah 24 syawal...memang ler boleh rayer lagi ...tak akan kot nak tunggu habis rayer...karang rayer haji pulak...

kena kerjer dah sekarang ni...budak budak duduk dalam rumah pun tak selamat...keluar rumah apatah lagi...

susah susah...cam ner ni...apa la nak di kata jang ..susah cam ni susah...

Herisyia said...

ya allah... seronoknya mdm hani mendapat mimpi bertemu dgn si comel nurin, saya setiap hari berdoa dan berharap agar dpt bertemu dgnya di alam mimpi, ingin saya sampaikan padanya betapa sayang dan rindunya semua orang pada dia, tapi xpe saya akan tetap berdoa agar dipertemukan dgn anakku nurin dlm mimpi walau utk seketika...& pembunuhnya dpt diberkas secepat mungkin!! amin..

Zulkifli said...

benhaper, unicorn mu tak gembira kerorang edar gambar tu dah dapat tangkap...
akhirnya...tapi penyanggak sekor tu bila la lagi

unicorn said...

zul, mmg aku suko that b*****d tuh doh keno cekup tapi yg hanjing2 (i believe keje tuh lebih sorang buak)
yg f*****g b*****d tuh kalu di tangkap aku rasa lagiiiiiiii hepi!

nasib baik dah lepas bulan posa ,kalu tak kurang posa aku.

Zulkifli said...

kawang pung herang teknologi tinggi ...dah ada orang kita jadi angkawasang,,,tapi penjenayoh otak gormal ni masih gok belung kena tangkak...apa komeng mu unikong...

siakap senohon gelama ikang duri
bercakap bohong lamo lamo jadi pencuri...

harry said...

sama-samalah kita berdoa agar pembunuh dan perogol kanak-kanak yang tidak berpeikemanusiaan ini ditimpakan azab yang amat pedih tak kira di dunia atau di akhirat..jiwa seluruh rakyat malaysia luluh kesedihan apabila mendengar khabar buruk ini..semoga Allahyarhamah daik Nurin Jazlin berada didalam naunganNya..amin..