Wednesday, December 26, 2007

After 100 Days : Murderer Still At Large, Photo Distributor Still Not Charged!

Today marks the 100th day since the late Nurin Jazlin was found brutally and sadistically murdered. To mark this fateful tragedy, several news media had carried special reports on this horrible event highlighting the parent's anguish and restlessness for being kept in the dark on the progress made by the authorities in wrapping up the case.

Thanks to TV3, Bernama, Utusan Malaysia, Berita Harian and Harakah for their respective reports. With such reports, at least the family knows that people cares and just like them, everyone else want for the psycho maniac killer be identified, apprehended and punished for the gruesome act that led to the death of Nurin Jazlin.

All of us know that for as long as this psycho maniac killer is allowed to be roaming on the streets freely, none of our children would be safe as sooner or later the monster will bind to satisfy its satanic lust on innocent children.

Judging by the numerous calls from various other journalists from the other media houses received by Jazimin today, I would expect more such coverage on Nurin Jazlin's terrible tragedy would hit the streets tomorrow or perhaps on New Year's Eve when everyone will look back at the year we're leaving behind.

Yes, we're leaving Year 2007 in about 5 day's time. Sadly, we're entering the New Year with unresolved cases, Nurin's and Presheena's. Difficult they might be, we remain faithful of our investigating teams capabilities in returning our country to what it was before - free of psycho maniacs, psycho maniacs that prey on innocent children.

But as I have said it before and I'm repeating it now - why oh why is the identified culprit who distributed Nurin's autopsy pictures is still not disclosed and punished?

What is the message that the authorities trying to give to the public? I'm baffled. Aren't you too?

All we ask is for the authorities to show that they mean business. When the issue was highlighted everyone issued all sorts of statements, from the Police, the Ministers, Multi Media Commission and so forth. Nurin's autopsy pictures are still on the net and nobody seem to be doing anything! While kudos to the Police for have actually stopped talking and prefer to act behind closed doors, I guess all the others should also follow suit, let's stop the "talk only" menace, charge the culprit! Let it be known that it is an offence to distribute such pictures, it is unethical, disrespectful,tasteless etc. etc.

Thank you visitors for keep on visiting this weblog. Today, being the 100th day since Nurin's was found dead, this weblog had (as at 10:30 pm) received 924 visitors, all from all over Malaysia and from across the globe from Texas, USA to Australia.

Assalammualaikum & Good Night.

Jasni AJ

15 comments:

Lang said...

Assalamualaikum, salam sejahtera..

Aku setuju gak ngan pendapat benhaper tu (Dec 26; 1.04pm).. tapi nak betulkan sikit. Bukan semua polis macam tu.

Perkara macam ni terjadi bila ada niat disebaliknya. Tentu ada keperluan yang ingin dipenuhi seperti nak sambung 'service', nak kan jaminan kerja yang baik selepas tamat perkhidmatan dan sebagainyalah. Maka 'political master'lah yang boleh menjanjikan itu semua. Pemandu teksi, Pemandu bas, Pemandu lori, nelayan, petani, kerani, guru-guru kecil dan mereka-mereka yang sewaktu dengan kita semua ni tidak boleh menjanjikan keistimewaan tersebut.

Oleh itu, bila nak pastikan keistimewaan boleh dikecapi, maka sang ketua pon mencorakkan anak buahnya, agensinya, jabatannya, kementeriannya dan sebagainya mengikut acuan yang dikehendaki.

Lebih kurang macam tu lah. Maaf kalau tersilap.

Lang said...

Abang Zul... sorry address salah tulih.. maklumlah baru belajar.

Yang sebetulnya cam ni..

http://langsueh.blogspot.com/

Njalok ngapuro yo seng akeh2.. (slang jerman)

Shimi Lara said...

Jasni, both you and Jazimin have somehow become symbols of what ails society today such as shortcomings on police action, police inaction, crime prevention, public apathy, child safety, rising crime rate, media involvement in finding missing children and other related issues. It's not just about Nurin anymore. Please continue in highlighting these wrongs that need to be corrected. Not just to point fingers and to blame but to translate all public anger and frustration into positive action.

Salam to Norazian, Jazimin and you wife.

-zaza:o:binxz- said...

still thinking about the same thing, will this case ever gonna be solved?

Zulkifli said...

Waalaikumsalam lang, komen kau tu betul memang gitulah yang berlaku...dalam masa yang sama kalau berterusan macam ni nasib malang la kita semua...

cara kes ini ditangani amat mengecewakan dan menyeksa batin...
frust gilers....kau cakap jawa kuno dengan aku ni manola aku nak faham

Zulkifli said...

lang, tangkal apa kau pakai lang..lapan liun kali aku cuba masuk blog kau tu...tak dapat ler...

sempena tahun baru tak lama lagi ni saya mengucapkan selamat tahun baru kepada polis dan kengkawan kat sini...harap tahun baru ni polis buat azam baru untuk tangkap pembunuh Nurin dan Presheena dan setel kes-kes pembunuhan kejam di peringkat akar umbi...saya percaya polis boleh buat dengan peralatan yang canggih dan manggih yang ada kat Bukit Aman tu...


selamat berjaya...

Zulkifli said...

But as I have said it before and I'm repeating it now - why oh why is the identified culprit who distributed Nurin's autopsy pictures is still not disclosed and punished?

- ah ah mengapa? tak akan tak dapat lagi ...

as for the pembunuh...harap harap sebelum tahun baru ni dapat ditangkap...

sapa-sapa tengok CSI semalam? ada sikit persamaan dengan kes ni...macam citer CSI yang lain akhirnya kes dapat diselesaikan ...

harap harap kes Nurin dapat diselesaikan sebab tak silap aku tahun 80-an dulu dahulu ada kes yang sama dengan kes ini...so modus operandi penjenayah tersebut mungkin sama...mungkin penjenayah ni penjenayah berkala...serial maybe...entah la kita boleh bermain dengan theori...macam CSI ...dia start dengan Teori ...kemudian siasatan dan akhirnya di temui...itu cerita ...harap harap dalam kes Nurin kes ini dapat diselesaikan segera...



Insya Allah akan berjaya juga akhirnya....

benharperbenladen said...

napa komen2 lama dah kena delete...
letih aku taip komen...hehe

MaryKate said...

Nab the killers? seems highly unlikely, nabbing the known person who distributed those autopsy photos, also sems highly unlikely. I dont like to be negative, but it's not heading anywhere. If the Police couldnt nab the killers when the issue was "hot", how are they going to get them when its cold? I really hope I am wrong.

Zulkifli said...

Marykate, as much as u do...I hope you are wrong... how hard it is to nab the autopsy photo distributor?

only two with camera remember ?

lang kau punya blogspot tu betul ker? poning dah pakcik mencarinya...

Jasni AJ said...

Dear benharperbenladen,

Saya tidak pernah memadamkam mana-mana komen anda. Mungkinkah anda terpadamkannya sendiri?

Terima kasih kerana terus mengunjungi laman blog ini. Sokongan anda memberikan semangat kepada keluarga mangsa untuk terus menerus berusaha memberikan keadilan terhadap kekejaman yang diperlakukan kepada anak mereka.

Terima kasih.

Jasni AJ

unicorn said...

100th days.nurin has left us for that long already but my heart is still crying for this little innocent girl. and IGP is still singing the same old song everytime been asked on d investigation progress.

jasni aj, if the police cant help,i think we must help ourselves by contributing (other than blogging)in a form of financial support (donation).jazimin could hold a solat hajat berjamaah secara berterusan di surau atau masjid berdekatan sehingga anjing2 iblis itu ditangkap.Allah swt(ya sami') akan mendengar dan mendengar dan akhirnya memberi keadilan kepada anak tak berdosa ini.insaallah.

maybe u can paste jazmin's maybank account or any bank that we can easily doing transaction online.
derma seikhlas hati regardless the amount sgt berkat.

a few days ago, terbaca berita seorang bapa memukul anak perempuannya (3 thn) sehingga mati dgn penyapu kerana terlalu aktif (?)kata bapa kejam itu, sometimes anaknya memakan najis sendiri..
for me, this is a classic case of unfit & abusive father or parents.3 yrs old or 4 yrs old as long as they are children's age,they will behave like children,active,moderate or hyperactive. parents definitely must act reasonably and be responsible.these kind of parents surely dont deserved to have kids.they need help.

my 2 out 3 kids were hyperactive but turned out ok when they start schooling.i dont hv to tell A-Z what they did but it was horrendous!

zulkifli, actually i did repeat my law papr not thrice but twice.boleh la tu.

Zulkifli said...

twice is okay what...

hmm wonder macamana manusia boleh dera anak sendiri sampai mati ...lepas tu kita lak dera dia sampai mati...budak budak memang la nakal...kalau dah tak mahu jaga anak tok sah kawin...bela jer anak patung...hidup sorang sorang sampai tua kematu...marah ni marah...

benharperbenladen said...

mr. jasni ...

aku tgk kat previous comments..semuanya kosong...bkn aku punya komen je..org lain pun takde...tk tau la may be aku punya browser ni yg buat hal kot...no hard feeling my fren...just a query...

COUTURE STYLE said...

Susah sangat ke nak carik org perkenaan, mungkin sebab Malaysia itu besar tak? Takde ke org nampak, atau kenal gerak gaya culprit dari CCTV tu. Gerak gaya seseorang sepatutnya dapat dikenali. Takde ke org nak tampil dgn info? Bila lah nak solve, dari hari raya, ke raya haji ke christmas, dah nak masok 2008.