Saturday, January 12, 2008

Activating (NURIN) Alert for Nini

Citizens For NURIN Alert - a group of concerned citizens advocating an alert system in finding, locating and saving missing children -- is pleased that Celcom, LiteFM (and its sister stations), television stations and the print media have taken prompt pro-active measures in complementing police efforts to find 5 year-old Nini (Sharlinie Mohd Nashar) who has been missing since she was abducted at a playground in Taman Dato Harun (PJS) on Wednesday (Jan 9).

CFNA Jasni Abdul Jalil said in advocating the introduction and implementation of NURIN Alert (modelled on AMBER Alert, the original US mechanism), Citizens For NURIN Alert hopes that these bodies continue unabated in volunteering to fortify efforts to save Nini in the shortest possible time.

The action by Celcom and the broadcasting and print media is key in activating a system like AMBER alert on which the proposed NURIN Alert is based.

This will go far in the search and rescue for Nini.

Citizens For NURIN Alert is pleased with the swift and serious action by Women, Family and Community Development Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil in appealing to TV stations to flash Nini's picture as often as possible and in warning her abductors not to harm her.

CFNA believes that time is key in the seach for Nini.

All that had taken place since Nini was reported missing on Wednesday has demonstrated the mechanism by which the proposed NURIN Alert works.

With new cases of missing children, CFNA feels that it is all the more compelling that an alert system such as the proposed Nurin Alert be swiftly put in place.

At this stage CFNA is working closely with the Women, Family and Community Development Ministry, a corporation and a unit of the Royal Malaysian Police as well as a group of professionals to make NURIN Alert a reality.

Citizens For NURIN Alert was formed following the death of 8 year-old Nurin Jazlin Jazimin in September last year.

Nurin was abducted on Aug 20 near her home in Wangsa Maju. Her brutalized body was found stuffed in a sports bag at a shoplot in PJ on September 17.

It was felt that not enough had been done to search for her and to save her in the 28days that she went missing.

CFNA felt that an alert mechanism modelled on AMBER Alert should be in place "to save the next child" as AMBER Alert had proven to be highly effective, and thus, successful in saving he lives of missing children.

Nurin's death should not be in vain. NURIN Alert is named (with her parents' blessings) after her and is in her memory.

CFNA's pro-tem committee comprise chairman Kamal Affandi, Jasni, and committee members Nik Farez, Nur Azrina Abdul Samad, Hanizah Hashim and Nuraina Abdul Samad.

For more on Citizens For Nurin Alert, click here, and here,.
Read also Tembam for an education.

13 comments:

FOREVERSEARCHING>COM said...

Forever Searching is a group of Caring dedicated people raising awareness to missing children worldwide. Please visit our website to see a little of what we do www.foreversearching.com

We are looking for volunteers to help within our small, friendly, professional group. Can you spare some computer time? As a volunteer, you will need to use the internet to research possible target audiences, as well as emailing posters of missing children worldwide.

You will be allocated a Team Leader who is there to assist you whenever needed. You will be required to email your weekly progress reports to your team leader and discuss where to focus next.

We just need you to be computer literate, reliable and have a passion for children.

Application procedure: Please send an e-mail to register@foreversearching.com. Remember to mention where you saw our advert.

Thank you
www.foreversearching.com

fatimah said...

Semuga Nini selamat.....

unicorn said...

"Yesterday I called Rakancop...the guy who answered macam tak makan, macam menyampah nak layan...I tanya mana nak dapat poster untul NINI, coz I wanted to help distribute in Setiawangsa, Wangsamaju area, and he said.."Saya tak tau laaaaa".....


tehsin, ni lah perangai sesetengah polis kita TERUTAMANYA yang bawahan...macam jabatan kerajaan ,yang stuck up ke,kasar ke,kelam kabut ke 90& orang bawahan. I speak from my experiences.

pernah aku call dulu (lama dah),no 03-79662222 nak ckp pasal orng mirip2 lakaran tu ,yg menjawab tel pon macam 2 hari puasa tak buka-buka,pah tu dok main pass,pass sampai lah pada seorang lelaki tapi gaya dia cakap malas betul (it's like..kes nurin lagi...!)

patut lah,Tuhan dah bagi padah bagi perlakuan yg sebegitu.

Mungkin bagi mereka kes besar hanya dadah,vcd cetak rompak,serbu rumah urut ,likewise.jangan ambil mudah kes yg bagi mereka 'kecil' .

nanti kes beginilah yg akan meruntuhkan sebuah kerajaan dek kemarahan yang MAHA KUASA!

detective conan said...

jztassalamualaikum @salam sejahtera
itula yg saya risaukan sekarang ni, pak polisi tak bersungguh2 sebab mereka telah di "culturekan" sebegitu. itu kes org bawahan. org atasan kalau tak iklas dan tak "bersih" macam mana allah nak bagi ilham dan petunjuk. saya bukan sekadar cakap, tapi itulah hakikatnya.kalau kita pikir2 kan esok kalau kita ada masalah yg berkaitan dgn jenayah pada siapa kita harus mengadu nak siasat sendiri kita tak ada bala tentera, facilities dan menyalahi undang2 pun.tengok macam kat sentosa klang hari tu, ada satu minggu tu kes ragut mencecah hampir dua ratus kes, tapi satu kereta peronda polis pun tak nampak kat area tu sampaila ke hari ni. kat bangi ni jgn cakap la, tak pernah nampak polis pun.
ada lagi satu cerita, kawan saya ni memang mak cik dia bertugas di bukit Aman (dlm ofiss je tapi terlibat dlm membuat laporan tentang kes jenayah)dulu dia kata kat kitaorg tak payahla nak follow-up kes arwah adik nurin pasal kat sana pun dah sengap!. pasal gambar autopsi tu pun datangnya daripada dia!boleh dia foward gambar tu kat anak sedara dia! memalukan.iklas saya tak teringin pun nak tgk gambar tu pada mulanya sehinggala keluar berita barulah saya MELIHATNYA.itupun sekilas pandang masa lalu kat komputer budak2 ofis. saya tanya mana diorg dapat gambar ni, ingatkan drpd budak yg mak cik dia kerja kat Buukit Aman tapi rupa2nya dari kawan dia yg pak ciknya pun POK LIH. so dgn cerita2 mcm nie marilah kita sama2 berdoa dgn seiklas hati agar adik shalini selamat. semoga tuhan melindunginya.tq

TakPerluKerja said...

berita penangkapan suspek terbaru kes nurin...
http://youtube.com/watch?v=NehK2S-LKIU

pendita_alam said...

Alhamdulillah..dah ada perkembangan kes allahyarhamah Nurin.

Harap penangkapan suspek boleh menyelesaikan kes ini.

Adakah dia terlibat secara langsung? atau sekadar pelengkap cerita?

Siapa pula yang menculik Sharlinie?

Lang said...

Assalamulaikum, salam sejahtera..

Dah ade progres pasal kes Nurin.. kire dah adela jugak something. Selepas bapak memande menteri mule membebel. Boleh pulak buat tangkapan sane sini secara menyeluruh. Yang menghairankan selepas tukul mengetuk baru pahat nak jalan. Macam pendita alam cakap, ye ke org yang betul atau bukan main suspect. Jangan nanti dilepaskan sudahlah. Sama2lah kite tunggu dan lihat.

Munira Mustaffa said...

Asalkan ada perkembangan, itu sudah cukup bagus. Bak kata Encik Lang tadi, tukul ketuk baru pahat nak jalan. Alahai...

Munira Mustaffa said...

Sudahkah anda semua membaca suratkhabar The Star hari ini?

Missing child alert system in place.

Saya berasa teruja sikit. Mungkin terlambat sedikit, tetapi berhasil juga usaha gigih En. Jasni, En. Jazimin dan semua yang terlibat.

wan said...

I heard the new of Nini on the news and my heart sank. But knowing that the police, NGOs and publics in general had swiflt took action and seems the whole country "woke up" and actually do something is a relief. I truly hope and pray that we can find Nini. Lets do our best, and find Nini and hope that we do not need to apologise for failing her.

Lola said...

I agree with En. Jazimin’s suggestion. I don’t think distributing flyers etc is enough to help find Nini. A search and rescue team must be formed to physically search all possible places to look for the poor girl.

roslimh said...

There is some light to nurin case and hope we could get the culprit as soon as possible. Sharlinie case is also an alarming scenario. We need more public awareness to make our place a safe place for all kids. Make solat hajat more in your respective areas insyaAllah.

unicorn said...

"ada lagi satu cerita, kawan saya ni memang mak cik dia bertugas di bukit Aman (dlm ofiss je tapi terlibat dlm membuat laporan tentang kes jenayah)dulu dia kata kat kitaorg tak payahla nak follow-up kes arwah adik nurin pasal kat sana pun dah sengap!. pasal gambar autopsi tu pun datangnya daripada dia!."

i'm sad, manusia begini tidak pernah mahu 'meletakkan diri' mereka dlm keluarga mangsa yg mndapat musibah . Seperti bangga pula dpt menyebar atau mendapat sesuatu hal begini. Detective conan,i think most people sudah tahu ini mmg keje polis (inside job). cuma menanti masa bila IGP mahu menGOTAkan janjinya yg mahu menagkap culprits yg menyebarkan sms itu.

Ada reporter yg berani tanya direct in IGP's face ?