Wednesday, January 16, 2008

Pre-Nurin Alert for Nini, the real Nurin Alert hopefully Coming Soon

First, the immediate public notification of "Missing Sharlinie" made by the PJ Police.

Then, an immediate Press Conference by Datuk Shahrizat activating a Nationwide Alert for "Missing Sharlinie".

Next, Radio & TV broadcast interrupted their programmes announcing the news on "Missing Sharlinie" and continued with regular updating on news on "Missing Sharlinie" round the clock.

The next day, all press media prominently published news and information, plus online posters at their respective publications and websites.

Posters on Missing Sharlinie printed and distributed by various organisations hit every corner of the country.

Then CELCOM transmits MMS and SMS to all its subscribers informing them of "Missing Sharlinie" and the number to call if they have any information.

RHB Bank flashes picture of Sharlinie at their ATM Machines comes next.

And now, a dedicated Toll Free No. 1-800-88-LINI launched by the police to receive information from the public on "Missing Sharlinie".

Wow, it's a dream come true for the Nurin Alert advocators to see all these happening.

Thank you all for making this Pre-Nurin Alert possible and this shows that Nurin Alert is indeed workable.

All that need to do next is to formalise the Nurin Alert mechanism so that every quarter would have an exact role to play once a Nurin Alert is triggered.

All of the above actions taken so far would not be on the discretion of someone but rather a standard operating procedure.

When Nurin Alert is in place, ALL telco companies would be carrying the Nurin Alert message, not only Celcom.

When Nurin Alert is in place, ALL police officers from wherever their posts are - no matter how remote, would exactly know what to do with a report of a missing child, not only those proactive policemen like the ones at PJ.

When Nurin Alert is in place, all TV stations will air Nurin Alert messages without the need of the parent of the missing child to approach them.

When Nurin Alert is in place, all newspapers will carry the Nurin Alert messages prominently and not at the back pages.

When Nurin Alert is in place, there will ONE TOLL FREE No. for the public to relay information on any missing child.

When Nurin Alert is in place, billboards along the highway will flash Nurin Alert messages.

When Nurin Alert is in place, Nurin Alert will be triggered without the need to wait for a caring and influential Minister like Datuk Shahrizat.

My next wish is for 1-800-88-LINI will always be there for future missing children so that parents of missing children would no longer need to publish their own personal numbers that has proven time and time again of being a favourite number for pranksters to have their "sick" fun.

I can clearly see now that the real Nurin Alert is just about to be born. When it is born, everyone will then be very comfortable with it as all of us have been introduced to the pre-Nurin Alert triggered by Datuk Shahrizat for finding Nini.

Thank you Datuk Shahrizat, Thank you ACP Arjunaidi. The country needs more people like you around.

Viva Nurin Alert, Viva Innocent Children of Malaysia.

The Pre-Nurin Alert will only be complete with the finding of Nini. Please let it be soon. Let Nurin Alert be formalised with Nini's success story preambling it.

Jasni AJ

10 comments:

Tehsin Mukhtar said...

Alhamdullilah..they are taking it seriously..even the papers esp Utusan carries a pic of Linie on the front page...

I just wonder what she is going through, it has been so many days...with all the publicity, the monsters are still not afraid...and haven't let her go...

May Allah protect her with His angels and His Mercy and compel them to free her.

pendita_alam said...

Seperti yang dijangka...

Laporan Utusan Online

Suspek kes Nurin Jazlin lepas

KUALA LUMPUR 16 Jan. – Polis membebaskan dua suspek lelaki yang ditahan reman bagi membantu siasatan pembunuhan Nurin Jazlin Jazimin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner II Ku Chin Wah berkata, salah seorang suspek iaitu pengawal keselamatan berumur 32 tahun dibebaskan petang ini.

Lelaki itu sebelum ini ditahan di sebuah bangunan terbiar di Jalan Tun Razak di sini Ahad lalu kerana wajahnya dikatakan mirip fotofit penculik Nurin Jazlin yang pernah disiarkan media sebelum ini.

Katanya, tindakan melepaskan lelaki itu diambil selepas siasatan mendapati pengawal keselamatan berkenaan tidak ada kaitan dengan kes pembunuhan kanak-kanak itu.

‘‘Walaupun tempoh reman lelaki itu sepatutnya tamat Ahad ini, tetapi tidak ada bukti yang menunjukkan dia terlibat,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Bagaimanapun, menurut Chin Wah, lelaki itu kemudian ditahan semula dan diserahkan kepada Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik untuk disiasat berhubung kes penyalahgunaan dadah.

Difahamkan, pengawal keselamatan itu telah berkahwin dan mempunyai tiga orang anak.

Sementara itu, Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryll Sani pula mengesahkan seorang lagi suspek lelaki yang ditahan bagi membantu siasatan kes Nurin Jazlin turut dibebaskan tengah hari semalam.

‘‘Lelaki berusia 43 tahun itu yang ditahan di Jalan Chow Kit pada Sabtu lalu dibebaskan tanpa syarat kerana siasatan menunjukkan dia tidak terbabit dalam kes berkenaan,” katanya ketika dihubungi.

Pembebasan kedua-dua suspek itu yang ditahan menerusi ‘Ops Sunti’ menimbulkan tanda tanya siapakah penjenayah sebenar yang bertanggungjawab ke atas pembunuhan Nurin Jazlin.

Sebelum itu polis mengesyaki kedua-dua suspek terlibat dalam siri penculikan dan deraan seksual ke atas beberapa kanak-kanak.

Ketika ditahan reman, sampel darah mereka diambil untuk ujian Asid Deoksiribonukleik (DNA) tetapi didapati tidak sepadan dengan bukti-bukti kes pembunuhan Nurin Jazlin.

Nurin Jazlin, 8, hilang pada 20 Ogos lalu dekat rumahnya di Wangsa Maju di sini. Mayatnya dijumpai di Petaling Jaya 27 hari kemudian.

rone said...

NURIN...NINI...WHO'S DAUGHTHER NEXT?

Thursday January 17, 2008


Duo held over Nurin’s case freed

KUALA LUMPUR: The two men who were detained to assist in the Nurin Jazlin Jazimin kidnap-cum-murder case have been released.

The first man who was picked up in Lorong Haji Taib, Chow Kit, on Saturday night was released on Tuesday afternoon.

Federal CID Deputy Director I Acryl Sani Abdullah Sani, in confirming the release, said the 43-year-old security guard was released as police did not have sufficient evidence to link him to the murder of the little girl.

The second man, who was arrested in an abandoned building in Jalan Tun Razak on Sunday, was also released yesterday. The man was then handed over to the narcotics department for investigation.

.::WaNiE::. said...

I really do hope that Nurin case will be solve soonest possible..dah tak sabar nak tengok actually evil mana yg sanggup buat mcm tu.

Yesterday tgk berita yg suspect tu has been release, which mean the evil is still out here somewhere..

Al-fatihah again to Arwah Nurin

Xweing said...

Good job to you and all others who made the Nurin Alert possible and working.

This blog has been a very good source of information on updates of Nurin Alert and Sharlinie.

Hope and pray that Sharlinie will be found and the bad guys will be caught.

Keep up the good work. In memory of dear sweet Nurin.

Zulkifli said...

suspek kes Sharlinie dan Nurin dah lepas...harap ada lead baru lepas ni...pada pandangan aku la ...penculik dalam dua kes ni adalah orang yang sama dan bukan orang yang bodoh..dia orang ni psycho yang bijak dan berani mencabar pihak berkuasa...takut ada link dengan organisation psycho phaedophile jer dia orang ni...risau betul...

persoalannya ialah kalau dah terlalu banyak kes macam ni selamatkah malaysia untuk kanak kanak?

pendita_alam said...

Malam ini solat hajat mohon keselamatan dan kepulangan adik Sharlinie di PPR Laksamana, Jln Chocrane, KL lepas Isyak.

Operasi mencari & mengedar poster akan diteruskan...

Azhad said...

Salam... InsyaAllah Nurin Alert akan menjadi kenyataan dalam masa yang terdekat ini.

Ini sudah pasti akan melancarkan gerakan mencari kanak-kanak yang hilang apabila garis panduan tindakan susulan disediakan dan dipantau.

Nombor 1800=88-LINI (5464) mungkin boleh dikekalkan untuk Nurin Alert atau ditukar kepada 1800-8-NURIN (68746).

Didoakan adik Sharlinie segera dapat kembali bersama keluarganya.

peanut said...

assalammualaikum....

saya seorang pelajar dari institusi pegajian awam sedang membuat a few research regarding NURIN Alert sebagai project major. Didalam project major saya,saya telah memilih pengkhususan di dalam bidang advertising.Saya memilih isu NURIN Alert ini sabagai subject matter.Saya percaya masih lagi ramai yang tidak mengetahui tentang NURIN Alert kerana liputan belum disebarkan dengan begitu meluas.Saya amat hargai sekiranya pihak tuan/puan dapat membantu saya dalam mendalami “NURIN Alert”,Setidak-tidaknya sedikit sebanyak saya dapat menyumbangkan bantuan sekecil ini untuk memperkenalkan NURIN Alert kepada orang ramai khususnya pelajar disini.


sedikit pertanyaan dari saya,

1) adakah penubuhan NURIN Alert masih lagi dlm perancangan dan masih menunggu approval dari kerajaan?

2)jangkaan berapa lama untuk pihak kerajaan meluluskan penubuhan ini?

3)adakah sistem AMBER Alert menjadi contoh dan diadaptasikan sepenuhnya?

4)siapakah yaang mengendalikan organisasi NURIN Alert ini?

terima kasih kerana meluangkan sedikit masa untuk menjawab beberapa soalan saya…

semoga anda dan rakan yg lain berjaya dalam melaksankan usaha murni ini.

regards,
intan

Jasni AJ said...

Peanut,

You may contact me at jasnijalil@yahoo.co.uk. We'll take it up from there.

Jasni AJ