Wednesday, October 24, 2007

Cops seek man caught on CCTV to help in Nurin case

Wednesday October 24, 2007

KUALA LUMPUR: The man whose photofit was released early this month is now the only person who can help in investigations into the murder of Nurin Jazlin Jazimin.

The man was seen stopping his motorcycle at a shoplot in Jalan PJS 1/48 Petaling Utama where Nurin Jazlin’s body was found in a sports bag.

Captured on a web-camera CCTV system, the two-minute footage showed him talking on a mobile phone and taking a sports bag into the shoplot at about 1pm on Sept 16.

Police later released a photofit of the man, together with that of a woman wearing a red dress who stood near the sports bag.

They also released enhanced CCTV images of the two.

Police later concluded that the “woman” in the recording - a 15-year-old girl – had no connection in the case.

Nurin Jazlin went missing on Aug 20 and her naked body stuffed in a sports bag was found under the staircase at the shoplot in Petaling Utama on Sept 20.

Those with information, can contact the police or send an SMS to the Rakan Cop hotline at 32728 or call 03-2115 9999.

- Star Online

5 comments:

mrasd said...

asslamualaikum w.b.t
Artikel malam ini amat menarik perhatian saya. Satu satunya suspek yang belum polis jumpa ialah yang terpampang dalam halaman utama blog ini.
Tetapi yang menarik perhatian saya ialah dalam berita semalam atau hari ini.. cerita mengenai kejadian rogol kanak-kanak... memang sedih tapi yang macam saya cakap sebelum ini... kejadia seakan akan berulang... mungkin kanak-kanak terbabit tak dibunuh tapi kejadian yang berlaku amat menyedihkan.
Ok.. to cut the story short... dlm berita tersebut, ada gambar lelaki yang polis sedang cari untuk kes rogol berkenaan.. Yang menariknya ialah gambar mat tu seakan sama dengan gambar dlm blog ini.. saya lupa paper mana.. Jadi mintak tolong sesapa yang ada baca... tolong periksa sikit.. kalau betul mungkin boleh dilapor pada pihak polis.. Kalau tak betul maafkan saya..
wassalam

izsahani said...

w'salam, mrasd...rambut pendek tu sama lah tapi muka tu tak dapat nak konpem sebab blur sangat...tak nampak.

Tapi takkan tak leh mintak tolong FBI enhance-kan lagi? Tak pun, beli lah software dan hardware yang FBI gunakan untuk image enhancer (murah sikit daripada asyik menghantar orang ke sana). Enhance-kan muka HANJING tu serta nombor motor dia sekali.

Lepas2 nyer blog entry, ada gak beberapa blogger yang cadangkan untuk cari matching muka mamat tu dengan rekod JPN. Buat IC mesti ambik gambar kan...

joesniper said...

ya la mat despatch mayat, silah kebalai PDRM yang terdekat ya!

serahlah diri, jiwa dan raga kepada mereka untuk setelkan masalah negara ni.

kami janji tak akan gunakan hukuman kanibal yang kami cakapkan sebelum ni.

kami akan minta PDRM berlemah lembut, mesra, cepat dan betul semasa ko berurusan dengan mereka.

kalo ko segan nak tunjuk muka sms jer ke rakancop atau post ayat2 baik kat blog ni atau calling2 la ngan bilik gerakan mana2 PDRM buat temujanji nak jumpa kat Kayu Nasi Kandar ke kat Briyani Gam ke..

kalau segan lagi bagi tau la alamat, tarikh dan masa ko nak gantung atau bakar diri, buleh juge kami ziarah..

silakanlah ye, jangan lewat sementara tengah musim raya ni, musim raya kan musim bermaap2an..tu sebabla PDRM tak tangkap ko lagi, menghormati bulan syawal mulia ni...

k.. jgn lupa ya mat despatch, dipersilakanlah ye !

nota: ta'ziah utk 4 anggota PDRM yang kena tembak semasa menjalankan tugas semalam dan kelmarin dan yang dilanggar lori ikan depan balai semalam

salam all... wa illalliqa'

azizuLHakim said...

Assalamualaikum...
aku agak heran la....
mula2...peguam negara komplen pasal sisatan...esoknye...kluar berite 3 lelaki serah diri...
semalam...org ramai kecewa ngn sisatan nurin...hari ni..kluar berite pompuan baju merah tu serah diri...
tapi dua2 berita tu tak letak pun gambar...kat paper or mane2...
BETUL KE TAK BERITA TERSEBUT?
takkan polis nak tunggu org marah baru nak kuarkan kenyataan...
ni kes besar...kene la bgtau perkembangan kat org ramai..
kate nak suruh org bantu...
tapi senyap membisu...

satu lagi...ade kapal selam baru...berbillion dibelanja...program angkasawan..pun berbillion...
ape salahnye kerajaan belanja berbillion lagi utk tingkatkan kaedah sisatan pihak polis...
contohnye pasal nak clearkan gambar cctv tu..takkan asyik nak mintak bantuan FBI...
THINK ABOUT IT....
hari2 kat paper ade kes bunuh...
SUPPORT NURIN ALERT...

learning journey said...

you can say that i am losing my perspectives..tapi memang! selagi kes bunuh Nurin ni kita gagal nak settle, I dont care for any other news! angkasawan ke, kapal selam ke..everything become meaningless to me!