Tuesday, October 23, 2007

Nurin Alert on TV3

Photo extracted from zaitgha-dayindayout.blogspot.com

Nurin Alert was given another breakthrough when airtime was accorded to it via TV3's Wanita Hari Ini aired live at noon today.

Citizens for Nurin Alert, represented by Kamal Ariffin, Nuraina and me, further explained on the Nurin Alert initiative as well as the need for it to be implemented in this country of ours.

After buzzing in the blogsphere for several weeks, a report on it appearing in The Star last Friday, and now a live TV show, it is definitely a development that augurs well for the Nurin Alert project.

Registration of interested volunteers are now pouring in through sos@nurinalert.org and with all the expertise at Nurin Alert's disposal, the only path for Nurin Alert now in none other than going forward.

Thank you for all the support, let's make it real.

72 comments:

mrasd said...

kita semua mesti sokong Nurin-Alert sebab 1) dulu kita semua pernah jadi kanak kanak; 2) sesetengah kita mungkin jugak ada anak kecil; 3) kita mungkin juga ada sedara mara kecil yang berumur sebaya Nurin; 4) kita jugak ada jiran yang ada anak sebaya Nurin; 5) kalau tak pun, kita ada kenal seseorang yang ada anak sekecil itu.
Jadi kita semua mungkin dapat bayangkan, berapa meriah sesebuah rumah yang dihiasi dengan kanak-kanak kecil..
Kepada pihak berkuasa, jangan la hanya tunggu orang talipon bagi tips/maklumat je.. Penjahat nmacam ni selalunya ada past history.. Mesti boleh cari punya.. kalau tkapun.. orang yang pernah buat kerja macam ni mungkin ada kekawan yang kenal si penjahat ni..
Sesiapa yang ada maklumat, sila berikan pertolongan

Tehsin Mukhtar said...

Great progress Jasni et al!

Nurin, Allah's little angel in heaven...your suffering in this world will not have been in vain...

You made me love and appreciate and really look at my two daughters more than ever.

Nurin, you were a blessing from Allah...in so many ways...change is on the way...

Ride & Roll said...
This comment has been removed by the author.
Ride & Roll said...

NURIN ALERT...

Born from 'the Power of Love'...
to our Little Angel Nurin Jazlin Jazimin and all little child out there...

Born from 'the Power of Blog'...
from Blog to Parliament...

Email to: sos@nurinalert.org


Nik A. Farez

Kihampau said...

a'kum semua..
ini satu artikel yg aku baru baca kat Mstar online untuk dikongsi bersama...

Elak kes Nurin: MLA anjur ceramah perlindungan kanak-kanak
23-10-2007 03:11:47 PM
PETALING JAYA: Sebuah persatuan wanita menjemput ibu bapa menyertai forum Sabtu ini bagi membantu menjaga anak-anak daripada menjadi mangsa keganasan seks, antaranya seperti yang dialami allahyarham Nurin Jazlin Jazimin baru-baru ini.

Menurut penganjurnya Persatuan Wanita Pelbagai Budaya (MLA), program utama dalam forum separuh sehari itu adalah ceramah-ceramah bertajuk 'Kesedaran Mengenai Akta Perlindungan Kanak-kanak' dan 'Langkah-langkah Keselamatan di Tempat Awam'.

Topik pertama disampaikan peguam Rasamani Kandiah, manakala topik kedua diutarakan oleh seorang wakil dari ibu pejabat polis persekutuan Bukit Aman.

Presiden MLA Patricia Lum berkata, orang ramai perlu menghadiri program itu yang akan diadakan di Bangsar Seafood Restaurant, Bangsar Baru kerana tidak ramai yang mengetahui tanggungjawab sebenar menjaga keselamatan kanak-kanak.

"Sebagai contoh, tidak ramai yang tahu bahawa mereka boleh didakwa sekiranya mengabaikan penjagaan kanak-kanak sehingga menyebabkan kanak-kanak tersebut mengalami kejadian buruk," katanya ketika dihubungi mStar Online hari ini.

"Kita sering dengar orang merungut bahawa pihak polis lamat menyelesaikan kes jenayah melibatkan kanak-kanak, sedangkan kejadian seperti itu boleh dielakkan sekiranya ibu bapa mengambil langkah-langkah sewajarnya untuk memastikan keselamatan anak-anak mereka."

Tambahnya lagi, pakar psikologi Paul Jambunathan akan turut menyampaikan ceramah mengenai pengurusan stres di forum itu, yang akan dikendalikan oleh Datuk Ramani Gurusamy, timbalan presiden Majlis Kebangsaan Pertubuhan-Pertubuhan Wanita (NCWO).

Lum berharap kumpulan yang berminat untuk menyertai program berkenaan, yang dihadkan kepada 1,000 orang peserta, boleh menghubunginya di talian 012 372 1131 untuk mengesahkan kehadiran.

http://www.mstar.com.my/cms/content.jsp?id=com.tms.cms.article.Article_cbb3eba1-c0a85062-1e6f6780-fdb944b5

joesniper said...

Yezzzer ! Bravo all !

Dengan kewujudan NA nanti masyarakat akan lebih bersatu menangani jenayah bukan sahaja terhadap kanak-kanak.

Memang benar kita perlu jaga-menjaga tepi kain orang sebagaimana masyarakat dahulu kala.

Kita juga bertanggungjawab ingat-mengingatkan antara satu sama lain.

Dan keunikan di Malaysia kita perlu berbuat demikian dikalangan berbagai KAUM dan AGAMA dalam satu BANGSA MALAYSIA !

MALAYSIA BOLEH !!!

Pi Bani said...

Alhamdulillah! Let's move forward!

benharperbenladen said...

tahniah....mr.JAJ

semoga Allah memberkati usaha kita semua n surely NA will become reality soon..BLOGGERS BOLEH

kenanga said...

Taniah Encik Jasni,Nuraina & Kamal Ariffin! NURIN ALERT IS A MUST!!!

Tapi kenapalah penjahat tu masih belum ditangkap, dah mati akal ke macam mana hendak siasat? Sedih....

steph said...

tehsin, your post brings a lump to my throat. You have conveyed what I wish to say to Nurin thus far.

As to Jasni, I think you have done a great job in pursuing a good cause, not only for Nurin but for all parents and children in Malaysia. Keep it up. We are all behind you.

Dear Nurin, if you would know, we would not let your suffering and your death be passed just like that, you would be vindicated, both on Heaven and on Earth!!

syahila said...

Assallamualaikum,

Good work with the Nurin Alert.

Sorry i didn't have the time to check my email and surf the internet and all. I'm quite busy these few weeks.

Hopefully its understanding.

InshaAllah it'll be an eye opener to all.

Wassallam

Zulkifli said...

Tahniah Nurin Alert..tapi dalam masa yang sama kita mahu polis berusaha keras tangkap penjenayah tu...kes rogol kanak kanak makin menjadi jadi...cadangan hukum bunuh pada perogol (tak kira sapa yang dirogol) amatlah dialu alukan...

learning journey said...

i hope i can meet u in heaven just to hug and kiss u, Nurin. I dont know u but I love you so much. u changed my life. u made me appreciate my children and other children even more, waken me up to do whatever I can in my position to protect the weak - women and children. I will always remember u. Ya ALlah Kabulkan permintaan kami supaya pembunuh Nurin ditangkap segera!!!

unicorn said...

BRAVO to all involved in setting up nurin alert!

you r right tehsin, nurin's tragic death also make me appreaciate more my beautiful children.After learning that nurin's body was found, i hugged my youg daughters and cried. they are my life,my soul..and really i dont care much of my being but for them ,i 'd do anything except what god's forbid.

mrsad, betul tu ,tapi hanya yang sensitif dan prihatin saja akan 'perasan' kewujudan seperti yg anda nomborkan itu kerana saya pernah lihat orang hanya memandang saja bila ada kanak2 cedera didepan mata..

pembunuh nurin jazlin masih bebas but dengan doa semua yg prihatin ,dia atau subahat akan ditangkap .mungkin kawan2 atau keluarganya yg tahu akan membuka mulut nanti.we'll see abt it how soon it'll happen

Zulkifli said...

polis tak akan nak tunggu tips saja? kena la cari sama..orang ramai setakat boleh bagi tips tapi orang ramai tak ada gadget,pistol , etc...

tips dah ramai dah bagi kat dalam blog ni macam macam cara dah kami bagi idea...tak akan kot tak ada satu pun buleh guno...guano ni kawei dok pahei...

kawei lemoh la dengan keadaan macam ni..

izsahani said...

SYABAS, En. Jasni and to all involved in setting up the Nurin Alert!

I am looking forward to the first general meeting...I would really want to contribute.

soul krasty said...

sebenar nya..apakah punca yang membawa kematian Nurin?!mari kita cari dari akar umbi.1st kte tgk famili nurin,siasat latar belakang keluarga beliau especially bapak die.tak ke pelik masa awal pengecaman mayat nurin bapak die tak ngaku tu anak die.parent mane tak kenal anak oi!!!pas polis ckp nk siasat lg dalam psl kes ni..bapak die terus ngaku tu mayat nurin.tak ke wujud kesangsian di sini.famili nurin ni br pindah kt situ.kenape dieorg pindah kt situ?aku bkn nak tuduh.tp ikut logik la.kite sume berakal,maybe bapak die tau kenape anak die diperlaku sedemikian rupe.Please la..aku tgk muke bapak nurin pn aku tau die ade simpan sesuatu...mcm orang rajin amek wudu'..muka akan penuh nur..aku bkn nak baking pesalah tu.die mmg kne hukum pancung atau yg sewajarnye.
THINK!!!!

Jasni AJ said...

Wahai Soul Krasty,

Nyata sekali saudara tidak tahu hujung pangkal tentang kes ini.

Semua perkara perihal pengecaman mayat serta tuntutan mayat telah diperjelaskan dalam bolg ini.

Ambillah sedikit masa untuk menelitinya sebelum memberikan komen mengikut logik akal saudara yang mat menyeleweng itu.

Perpindahan keluarga Jazimin ke rumah baru mereka 20 hari sebelum kejadian adalah pilihan keluarga untuk menetap disebuah unit rumah pangsa yang lebih selesa dari unit kediaman mereka sebelum ini.

Rumah lama mereka cuma terletak bersebelahan blok yang mereka diami sekarang, manakala rumah lama mereka terus didiami oleh anak saudara mereka yang sebelum ini berkongsi satu rumah.

Tiada langsung unsur "penyembunyian" sepertimana yang saudara ingin nukilkan itu.

Bertaubatlah dari membuat "dosa kering", berdoalah agar penjenayah itu dapat ditangkap agar anak-anak saudara pula tidak menjadi mangsa penjenayah yang sama.

Benarkanlah pihak berkuasa menjalankan siasatan mereka dengan telus, omong-omong fitnah saudara ini tidak dapat membantu sama sekali.

Sekian, terima kasih.

Tehsin Mukhtar said...

Soul Krasty,

Kalau betul bapak dia penyangak sekali pun, the issue here is Nurin!!! No child deserves to be murdered or punished that way!!! Abih yang Kampung Baru molester yg modus operandi sama, yang sumbat terung kat anak2 kecik sebab penis dia useless and lembik and berulat tu apa hal pulak? Dia pun nak balas dendam kat bapak bebudak tuh?

Kalau macam tu mentaliti, napa tak kita ramai2 pi kerjakan anak2 pembunuh2 Altantuya, penyangak2 khazanah negara, pemimpin2 korup, kaki2 betina dan kaki maksiat kat Malaysia nih....

N_Isa said...

Looking forward to see the implementation of Nurin Alert!!! This is something that we can all do together to protect our children.

As for Soul Krasty, klu nak menuduh tu biarlah berpada2. Allah tidak memilih siapa yang mahu diujiNya. Andaikanlah ini terjadi pada dirimu, sanggupkah anda menerima tohmahan yang sebegini kejam? Saya bukan nak membela sesiapa, tapi sblm melemparkan sesuatu, saya selalu membayangkan diri saya di tempat orang itu..

Wallahuallam

Tehsin Mukhtar said...

Soul krasty,

If your child has been tortured, raped, beaten, starved, for a month, cuba u tgk mayat dia...u kenal tak? Sama tak macam rupa gambar2 masa dia dengan keluarga dia, pakai baju cantik, melawa, selamat dan ketawa riang?

Pandai2 je jump to conclusion..until the time Allah balikkan pada kita...baru kita tau...jgn jadik bodoh sombong

izsahani said...

soul krasty...entah entah ko pun terlibat ngan kes pembunuhan Nurin tak?? Ye lah...nak cover taik sendiri, tuding jari kat orang lain...ye tak? kan? kan? kan?

Shimi Lara said...

Now we know this country is in real trouble with idiots like soulkrasty around. According to his blog and new website, he fancies himself somekind of pseudo religio-football officionado. Hhhhmmmm, for someone with no balls of his own, he must love kicking other people's balls around. Where does it say in Islam that anyone has the right to be judge, jury and executioner? Either you are God or you been kicking too many balls around lah bro.

Tehsin Mukhtar said...

Shimi Lara..
maybe his fellow afficianados took off with the wrong balls...his...kah kah kah...i loathe cowards who hide behind pseudonyms or anonymity for no valid reason other than nak baling batu kat orang from behind the bushes....

mak-farrah said...

En. Jasni, kalau boleh cuba selidik sikit siapa Soul Krasty ni. Sesuka hati nak buat tuduhan. Mungkin dia sendiri yang ada problem, atau dia ada kaitan dengan kes ni. Tengok cara penulisan dia pun macam dia ada simpan sesuatu...

Tak dapat tengok perbincangan pasal Nurin Alert di TV3 sebab time kerja. Namun saya akan tetap memberikan sokongan 100%.

azryna said...

Alhamdulillah on the Nurin Alert..

I sincerely hope that next dream to come true is the Hudud law. Let us be well informed of it so that we can explain well to our non muslim friends and they can accept the law with open hearts.

Let us keep our spirits high!

Jasni AJ said...

Mak-farrah,

Terima kasih atas sokongan berterusan puan.

Pihak kami sedang berusaha untuk mendapatkan video segmen WHI TV3 itu untuk dimuatkan dalam laman blog ini.

InsyaAllah, sekiranya berjaya diperolehi, akan kami muatkan disini.

Wassalam

Sue said...

Soul Krasty,
Tak baik menuduh orang berdasarkan penampilan org..just becoz bapa nurin tu nampak rugged...awak cuba nak kaitkan yg bapa nurin terlibat dalam kes nie...u r making story base on one's outside appearance..mcm dulu adik yin tu..masa hilang...then polis offer ribu riban..then lepas tu baru jumpa...takde pulak org nk kata..bapa dia terlibat ke...just becoz muka bapa dia tak de ala2 mcm yg u mentioned....tak baik la tuduh mcm tu....jazimin dah cukup suffer dgn kehilangan nurin...apatah lagi jumpa dalam keadaan mcm tu...sesuatu yg sukar untuk diterima....n plus...rupa nurin 50% berubah dari keadaan allahyarhamah ketika hidup....even anak sedara i yg 2 minggu i tak jumpa..then jumpa dalam keadaan dia sakit demam campak pun i dah nampak muka dia lain..cekung...kurus..pucat...ini kan pula dalam keadaan suffer mcm tu...pls think positive...!jgn buat ceritakan berdasarkan penampilan org...kalau camtu unfair la..
p/s harap abg jasni tak emosi dgn komen Soul Krasty....anggap la komen2 mcm tu..memberikan abang ruang untuk explain more...n buang tanggapan negatif org pada keluarga abang...

Shimi Lara said...

Mek Farrah, Tehsin you ladies rock! Your comments made me burst out in laughter Memang betul lah kat you Mek Faraah,, soulkrasty tu macam ada sesuatu yang dia nak sembunyikan. Siasat dia...

As for Jazimin, whatever anyone says, looking at all her photos and reading about stories from her friends and teachers, Nurin was a happy little girl. After having met Jazimin, I cannot imagine anyone saying he did not love his daughter. Mungkin sebab Jazimin tu nampak handsome sikit dari si soulkrasty kita ni kot.....jeles ker?

Forget people like him. Can't even understand what we are discussing onviously. I'm afraid all that time in the padang bola has affected his brain...

Sue said...

mana Soul Krasty? diam lak dia...ni la org kata..baling batu..pastu sembunyi tangan kat belakang..betoi ker peribahasa aku nie....

Sue said...

agree with learning journey...this nurin's tragedy made me appreciate kids much more....i am single..dun have children..but i do have nephew n nieces...today..when i see kids...my mind can't stop thinking of our little's angel - Nurin.

Zulkifli said...

soul krasty,

lu pehal...cakap baik baik sikit...tuduh kena ada bukti beb...prasangka buruk tak baik...

jangan pula nak tuduh orang muka tak ada cahaya la apa la...awak sapa kasyaf? ahli sufi?

Dulu Along Spoon masa DNA disahkan mayat Along Spoon ...parents dia hingga sekarang tidak terima ...adakah itu menjadikan mereka orang yang jahat...?

saya harap soul krasty insaf dengan keadaan yang berlaku sekarang ni...semenjak dua menjak ni kes rogol yang melibatkan anak anak kecil sering berlaku...adakah sebab mak bapak dia orang jahat?

apakah perogol-perogol tu baik mengikut pandangan saudara..? adakah begitu caranya...?

mana otak dan hati kau letak wahai soul krasty?

dalam keadaan anak itu cantik...di torture hingga tidak dikenali rupanya sudah tentu sukar untuk sesiapa pun mengenali anak tersebut...termasuk ibubapanya ...inilah terjadi pada along spoon dahulu...

isu pindah rumah pun nak jadi isu...saya dah dua tiga kali pindah rumah...tak pernah kena cap jahat pun..apa laaaaaa...

harap soul krasty minta maaf pada jazimin dan family...

Zulkifli said...

soul krasty hampeh....

Sue said...

zulkifli..me too..duduk kat kelang valley nie dah bape kali i pindah randah...kang kalau ape2 jadi kat i (nauzubillah mintak dijauhkan la..) org2 mcm Soul ni la yg tak sabar2 nak kaitkan i dgn anasir2 tak baik..just becoz i punya history oindah randah..what a narrow minded ppl la!

Sue said...

en jasni, kommen ni tak leh sort by latest date ke? senang ckit nak tgk latest komen kat atas..tak yanh nak scroll2 kk bawah...
p/s ngengada lak rasa

izsahani said...
This comment has been removed by the author.
izsahani said...

En. Jasni,

Utusan online nyer article dah tengok lum?

http://www.utusan.com.my/utusan/content.asp?y=2007&dt=1024&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_01.htm

http://www.utusan.com.my/utusan/content.asp?y=2007&dt=1024&pub=Utusan_Malaysia&sec=Jenayah&pg=je_03.htm

Zulkifli said...

nak buat apa cik sue dah si soul krasty ni golongan poyo yang jumud...buat sangkaan buruk terhadap kesengsaraan orang lain...

orang pindah rumah pun nak jadi isu...tak ker poyo tu

Zulkifli said...

kat Utusan online ada cerita pasal polis akan selesaikan kes gambar autopsy dalam masa dua minggu...tahniah polis...

kemudian ada citer pasal budak budak kena rogol ni aku paste kat siniD

Dua lelaki dicari bantu kes rogol kanak-kanak

PETALING JAYA 23 Okt. – Polis sedang mengesan dua lelaki bagi membantu siasatan dua kes rogol yang membabitkan dua kanak-kanak di Jalan PJS 5 Petaling Jaya dan Subang Perdana baru-baru ini.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamad berkata, bagi memudahkan orang ramai membantu polis mengesan dua lelaki itu, polis hari ini mengedarkan gambar mereka.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kedua-dua lelaki terbabit diminta menghubungi balai polis terdekat ataupun talian Rakan Cop,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya hari ini.

Menurut Arjunaidi, lelaki pertama masih belum dikenal pasti identitinya tetapi lelaki kedua dikenali sebagai Mohd. Ali Mohd. Shariff.

Katanya, dalam kejadian pertama pada 18 Oktober lalu, hasrat seorang kanak-kanak berhari raya di rumah jirannya berakhir dengan tragedi selepas mangsa yang berusia lapan tahun dirogol seorang lelaki.

Dalam kejadian pukul 11 pagi itu, dua kanak-kanak berusia tujuh dan lapan tahun pergi berhari raya di sebuah rumah di flat Desa Mentari, Jalan PJS 5, Petaling Jaya pada hari raya keenam.

“Mereka kemudiannya dibenarkan masuk ke dalam rumah itu oleh seorang lelaki yang bertindak merogol salah seorang kanak-kanak berusia lapan tahun.

“Kedua-dua kanak-kanak itu yang ketakutan akhirnya berlari pulang ke rumah dan memberitahu kepada keluarga masing-masing sebelum ahli keluarga mangsa membuat laporan polis,” katanya.

Arjunaidi berkata, ekoran itu polis sedang mengesan seorang lelaki berusia 20-an bagi membantu siasatan.

“Suspek yang dipercayai tinggal berseorangan di rumah terbabit melarikan diri selepas kejadian tersebut,” katanya.

Sementara itu, dalam satu lagi kes, seorang kanak-kanak berusia 12 tahun dirogol oleh bapanya sendiri ketika sedang tidur pada 21 Oktober lalu di sebuah rumah di Subang Perdana, Petaling Jaya.

“Difahamkan kejadian dua hari lalu itu adalah kali ketiga dialami mangsa yang merupakan anak sulung daripada lima beradik, sejak beberapa bulan lalu.

“Suspek yang berusia dalam lingkungan 40-an dan bekerja sebagai kelindan lori itu telah melarikan diri selepas ibu mangsa membuat laporan polis,” ujarnya.

Ekoran kejadian itu, Arjunaidi meminta orang ramai supaya sentiasa mengawasi anak masing-masing dan memberi maklumat segera kepada polis jika terdapat sebarang kejadian jenayah.

- satu kes bapa rogol anak satu kes budak kecik pergi beraya rumah jiran kena rogol...kurang ajar ..jadi adakah sebab bapak dia jahat wahai soul Krasty...benggung

- rumah aku area subang jaya...takut nak kasi anak anak dan anak sedara main kat luar lepas ni seram...

Ilmi Natasha said...

Kepada soul krasty, insaflah..tak payah nak tambah-tambahkan dosa tu. Nanti tuhan pulangkan semua tu pada diri kita baru tau. Bak kata pepatah 'dah terantuk baru tengadah' .

Sue said...

rumah aku area USJ...takutnya aku..semua tempat dah tak selamat sekarang...

izsahani said...
This comment has been removed by the author.
izsahani said...

bila kita pikir balik, kat negara lain, ada tak kes bapak rogol anak? buat malu kaum jer !!

Kes Nurin ni pun, ada tak kita pernah dengar kat negara lain? Colleague2 aku kat sydney office pun terperanjat monkey...ish HANJING-HANJING ni buat malu je lah !

benharperbenladen said...

lebih baik duduk di negara miskin yg aman damai dari negara membangun/maju yg kucar-kacir dan kes jenayah nye keep on increasing...rasuah bermaharaja-lela...tipu sana tipu sini....tak duk diam la BPR..kena tambah staf gamaknya...

m'sia ku..tk pyh kejar2 sampai ke langit/angkasa..ayah pin dah lama pi ke langit...sampai la ni tk turun2...jgn p angkasa guna screw drebar berharga rm250 padahal kat pasar mlm leh dpt rm2.50...haha

Sue said...

ada beberapa komen yang "This post has been removed by the author" just curiouus komen apakah itu....

Zulkifli said...

USJ mak saya tinggal sana...takut nak dibayangkan...

itu pasal kempen kesedaran kena ada...kesedaran dari segi moral dan sosial...sekarang dah teruk dah...malaun di mana mana....

nak salah kan polis saja tak patut...sebab orang jahat melampau banyaknya....kadang muka cam nerd jer...tapi jahat...isk seram

learning journey said...

yg penting each of us from now on , do whatever we can to protect the weak, esp the children. each of us can do sth. we have all the capacity - as parents, AJK PIBG, ahli surau, pekerja di pejabat, ahli komuniti, blogger, pengundi, whatever!!we are all connected in our role as khalifah di muka bumi dan menghapuskan semua bentuk kezaliman! sedarlah everytime seorang kanak-kanak dibunuh, disiksa, dianiaya, we have failed as adults!!! wehave failed as their protector! Dayus kita ni semua! what kind of lelaki we have now that can no longer protect women and children!what is happening man! wake up, wake up! realise that the power is in our hands! jgnlah leka lagi..masa kita bukannya banyak lagi..bersatulah kita dalam hal ini! tentulah kezaliman tiada lagi!

izsahani said...

sue, kalau yang aku nyer, aku nak "repair" grammer so padam dan buat semula, so system letak message cam tu.

aidaali said...

soulkrasty (ke soul keras hati?) - who are we to judge by their looks...every morning when i send my daughter to school, i always see this fat fellow, dgn anting2 dan rambut panjang - rupa mcm org tarik kereta... i can't say he is a bad father just by his 'brutal' looks...when he kissed his daughter every morning, sometimes fixing the ribbon on her ponytail B4 she walk in tru the gate...terharu i...he will look at his daughter till she is gone from his sight...kalau nak harap kat rupa dia...i pun takut! You harus ingat, muka yg KONONNYA ada 'nur' tu tak semesti baik..yg MAKAN anak tu, ramai muka yg 'ber-nur'...malas nak cakap banyak pasal soul kerasati ni...buat penat jari je!

Zulkifli said...

memang bersatu...tapi persekitaran kita selamatkah...? kita tak dapat berada dengan anak-anak 24 jam sehari...kena pergi kerja...anak kena hantar sekolah...

undang-undang kena upgradekan ...kalau tak mengurangkan jenayah balik semula kepada Al-Quran dan Hadis ...ambil hukum hukum dari sana...

masyarakat kena ambil tahu hal orang sekeliling dengan ertikata yang positif...setakat amil tahu pasal tukar langsir, kusyen baru baik tak payah...

bila concept sayang menyayang dah ada...dan undang undang berkesan Insya Allah Malaysia akan kembali gemilang dan terbilang..dan kurangkan pengambilan pendatang asing...

kerja kerja yang anak tempatan boleh buat bagi saja pada anak tempatan...ini jadi mat rempit mat pit,cam na nak jadi leader masa depan....

Sue said...
This comment has been removed by the author.
Sue said...

izsahani i baghu tau..kita leh delete komen kita sendiri..i tot author of this blog yg delete becos of komen2 terlampau ker...i baghu perasan ada gambar thrash bin kat komen yg kita post... mana si soul nie...atleast say sorry ler atas komen terlampau tadi...soul, letak diri anda di tempat jazimin bapa si nurin...or letakkan diri anda di tempat bapa sedara nurin - owner blog ni...then baru anda tau cetusan komen anda itu amat KEJAM!

Zulkifli said...

harap soul krasty telah insaf dari menambah kelukaan hati Jazimin dan family..komen macam tu tak patut ...kadangkala teori yang negatif elok sahaja kita simpan untuk diri sendiri .....

kenanga said...

Soul Krasty muka hang muka ambil wudu ke, boleh paparkan tak, kami semua nak tengok chahayanya, rupa macam mana agaknya tu......!!!!!!!

You should not be the judge, who are you?

MaryKate said...

Dear all
There's a reason why his blog is named soul krasty, well, his soul, brain and balls?! are just crusty. Get a life young punk, and please do not put in your blog that you are educated, a mockery of our Malaysian education system. Should ignore this underdeveloped brain and overegoed punk,ignore him like we would normally ignore the pesty lalat tahi lembu.

FINALLY, some GOOD NEWS on Nurin Alert. Nurin lives on through NurinAlert, she will be the angel that will save hundreds of missing children in the future.

Good job Jasni !!

erma said...

eeiiii.....!!! Soul Krasty ni..cam bangsat jer !! Saje je nk bg org marah kat dia...

ko kalau tak ikuti kes ni dari awal..jgn main ckp jerk...

entah2 betul cam yg lain ckp... ko ada kaitan..

mmg ketara nmpk ko ada sembunyikan sesuatu... yg ko jaki kt org pesal ? ke ..ko ni baru turun dari planet (ko tumpang DR SMS ye?).. tu pasal ko main terjah jer... MANGKUK TANDAS TOL!

izsahani said...

sue, En. Jasni pun leh gak delete-kan komen komen yang menyakitkan hati jiwa dan raga...tapi kan, yang komen HANJING terbaru tu (soul krasty), biar je, En. Jasni. Biar 27 juta orang bambu dia...mulut (jari) tak insuran betul!

Linda said...

Janganl e korang layan dengan komen si Soul tu sangat. Ntah-ntah di gelak besar tengok korang marah-marah. Manusia skarang psycho tau tak. Sakitkan hati orang dengan statement then gelak! kita kena cool.... Pada saya dia ni tak fikir apa hal yang lebih penting... explanation en. Jasni tadi dah cukup clear dan dia dah malu, tu yang segan nak balas tu. Halo brader.... say sorry la!!Sudah salah sangka, malu mau mintak maap pulak..

joesniper said...

dah la ko tu JIWA KERAS HATI, tak da adab, masuk tak bersalam, berambus tak berpesan, naik tak berpintu turun tak bertangga.

kuang ajou ! bertatih la dulu sebelum nak berlajak, ni tidak nak terus berlari ala ben johnson(ni adek ben laden ke ?)

mintak PDRM cek dia nih sebab kemungkinan dia bawa mesej setan atau dialah setan tu yang cuba menonjolkan diri, tolong ya pak pulisi.

aku tunggu dari siang tadi untuk post ayat ni tapi tak leh sebab ada teknikal poblem kat kompute aku(aku gaming lebeh hehehe..), ni baru dapat, pueh hati den.

kepalo ponyamun boto la ekau ni, pandai je nak menelah orang dengan menengok ayo muke ajer, apo tak nilai dengan ayo lio ajer..

hormat la sket kat keluarga arwah yang belum 40 hari lagi perginya, ko dengan penyebar gambar autopsi tu sama jer, kalau dapat ko aku nak tempatkan sama dengan dorang yang bakal kena tangkap tu.

bapa ko tak ajo ke menghormati keluarga yang ditimpa musibah, yahudi pun tak macam tu tau !

atau,

ustaz ko meninggal masa nak ajo bab hormat menghormati kalau tak cekgu sivik kau pencen sebelum sempat ko masuk kelas..

apa punya manusia la..dah ko jangan cabul lagi, sebelum aku sumpah jadi cipan ..

salam all, chiaoy

Pok Jeng said...

guuyyss,

click on soulkrasty blogger profile and you'll be linked to his pic.

http://nawuza.org/blogs/?page_id=2

I tried to detect the "Nurs" on his face but the more I look at him the more I see his similarity with the photofit!

unicorn said...

AIIKK..! ado lagi orang macam soulkrusty nih ..? baru join kes nurin ker?
soulkrusty,TEngkorak betol mung nih! kau ingat orang yang ditimpa musibah besar cam ni hanya orang yang botak,gemok,24 jam pakai kopiah,tak hensem,selekeh dll yg dalam imaginasi kau tu..?

pembunuh gila yang bunuh canny ong tu berkopiah,bertanda dahinya(mungkin hantuk kut..) tapi hati 'berkarat',hitam !

orang hensem ,muda ,bergaya,mirip2 aktor bollywood cam en jazimin pun keno musibah ler!

Baca komen kau buat aku mengelegak. cukuplah ngan replies dr yg lain2 sebelum nih.

nazura said...

Another girl gone missing after going to pasar malam. I just read the headline at the newstand. SO NURIN ALERT..let's get move. Count me in yaa.

izsahani said...

pok jeng...caya lah...boleh lah hang jadik PI.

Muka cam tu dia ngaku handsome?? hmph!

Lang said...

Utk sue..

“This post has been removed by the author” biasanya dipindahkan kepada latest news dalam blok ni, supaya pembaca dapat baca komeen tersebut. Atau, selepas baca mungkin ada ayat yang tak kena, so reword la balek… Mungkain la macam tu sebab saya pun buat macam tu. Takde rahsia apa2.

Lang said...

Pokcik pon naek tak paham dengan sape tu, sial.. siol.. eh silap soulkerasati, maaf lah pokcik ni orang lame.. lidah bebelit nak sabot name orang gile macam kamu ni. Letih udah pokcik search name kamu.. jumpe lak, tp yang eran tu nape ade due berok gune name yg same. Yang mane berok mak yeh, mane berok siam pon pokcik tak pasti. Yang satu tu name Azuwan 22 tahun, yang satu tu name Lutffi Ramdan (baek name je) 21 tahun. Gambo entah betol ke idak tak tau la nak kate. Tulih nye setudent tapi gambo navy.. eh pelik bebenor rasenye.

Janganlah kome marahkan die.. memang dah sah kuang ajo.. entah le.. mak bapak nye tak ajo ke atau cekgu nye yang maleh ngajo.. degei agoknye deme ni mase kecik2.

Tapi pokcik rase le.. deme ni, jenih bebudak yang kurang akai, separoh tiang.. sebab tu la masuk blog ni.. tulih sini sane, pastu lari ntah kemane.. bukan nye nak ditengok blog ni setiap ari mcm kite ni. Memang mangkok berayun betoi. Hish.. geli le pokcik bace komen si... sape ke namenye.. hish maleh pokcik nak mengingatkan.. loye rase tekak ni.

Tu je le komen pokcik ye. Mintak maaf banyak2 mane yang terkena. Tak lah pokcik berniat nak kenakan sape2. He.. he.. he..

torrent said...

soul krasty, kes nurin ni bukan kes bola sepak la.., nampak gaya ko bagi ulasan cam ulasan pemberita bola sepak, apa yg ko nmpk tu yg ko caya..
kang aku sepak kang..

N_Isa said...

Udah terang lagi bersuluh. Si SoulKerasHati tu jealous sbb Jazimin hensem dari dia..tu je..hahaha

Cian..gi la buat extreme makeover!!!

soul krasty said...

korang nak cakap ape..cakap la..just nk bg pandangan...that all..Malaysia kn bebas bersuara..

erma said...

huh !!.. tu dia.. timbul gak kau soul krasty..!!...

dah sume dh tgk muke kau yg ada 'nur' tu ... (mekasih byk ye pok jeng).. baru kau gabra..

memang la dalam malaysia kita bebas bersuara.... tapi.... kau punya pandangan tu.... BEBAS YG TERBABAS ...!! agak2 arr skit 'bercakap' tu ... kan dah tak pasal2 kene fire dgn sume kat sini.. aapparaaaaa....

soul krasty said...

iyolah..mrh sume..marah2...xkesah pn kne fire..dh biase.

iqbal hakim said...

I believe that we don't really need to discuss about mister soulcrusty. i bet, he already learned his lesson. besides, what else can we get by commenting on his comment? as long as we unite in this matter -Nurin Alert- it would be fair. let all of us live in peace, can't we? -Hakim-

SummerLove said...

entah2 si soul krusty nih ader terlibat lam kes nurin ni tak??senyap jer..jgn2 dia masuk blog nih pon utk check perkembangan terbaru kes ni sbb kat paper n tv mmg dah suam2 kuku dah...kan ker pembubnuh nurin tuh suka kan attention??sama la cam si soul krusty nih...

Encik JAJ pls siasat sapa si soul krusty nih...entah 2 dia yang......