Thursday, October 11, 2007

Nurin's Family To Celebrate Aidilfitri In Perak

October 10, 2007 16:06 PM

KUALA LUMPUR, Oct 10 (Bernama) -- The family of the murdered Nurin Jazlin Jazimin will celebrate Aidilfitri in Selama, Perak, her mother's hometown for one week.

"We are leaving for Selama on Friday after visiting Kah Ngah's (Nurin Jazlin) grave," said Nurin Jazlin's father, Jazimin Abd Jalil, 33, after receiving an umrah (minor pilgrimage) package from Uptrend Network Sdn Bhd at his house in Wangsa Maju here Wednesday.

Jazimin hoped by celebrating Aidilfitri in Selama, it would help the family cope with the trauma of losing their loved one.

Thanking Uptrend Network for the package, Jazimin said he and his wife were planning to go for the umrah after Aidilfitri.

"It is impossible for us to overcome our grief over the loss of Kak Ngah. The contribution would ease the pain and help us rebuild our lives," he said.

Jazimin said he had quit his job as taxi driver and would be venturing into business offered by Uptrend Network but the nature of the trade had yet to be determined.

Nurin Jazlin went missing on Aug 20 after going to a night market near her house in Wangsa Maju.

Her naked body stuffed in a sports bag was found outside a shop in Petaling Jaya on Sept 17. A post-mortem revealed that she was sexually assaulted.

Jazimin yesterday lodged a police report over the circulation of post-mortem photographs of his daughter.

Four men and a woman were arrested in connection with the murder but the men were later released unconditionally after the DNA test carried out on them did not match the foreign material found on Nurin's body.

-- BERNAMA

On behalf of Jazimin's and my families, we would like to take this opportunity to wish all Muslim friends SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAAF ZAHIR BATIN. We would also like to say thank you to all well wishes received from all quarters.

20 comments:

namk said...

alhamdulillah & congrats for jazimin & wife for the umrah. it would be the best chance for them to hv peace of mind kat mekah & also to doa for the killer to be nabbed.. remember, antara doa yg paling kuat adalah doa org yg dizalimi..

selamat hari raya to arwah's family..

Sue said...

ucapan selamat hari raya...maaf zahir batin juga ditujukan kepada En Jazimin n En Jasni sekeluarga.

Zulkifli said...

selamat hari raya maaf zahir batin kepada jazimin dan jasni..to jazimin selamat menunaikan umrah ....

izsahani said...

En. Jazimin, Pn. Norazian, En. Jasni...

Salam Aidil Fitri. Saya memohon maaf sekiranya ada ketelanjuran kata-kata di dalam blog ini. Semoga En. Jazimin & Pn. Norazian mendapat ketenangan di bumi Mekah. Berdoalah di hadapan Ka'abah untuk ketenangan jiwa dan keselamatan kakak dan adik Nurin serta pohonlah kebenaran ditunjuk oleh Allah swt atas siapa punya angkara penyebab kematian Nurin.

Drive safely.

acciacca2ra said...

Alhamdulillah. Semoga En Jazimin dan isteri dapat mengerjakan umrah dengan selamat, inshaAllah. Salam Aidil Fitri. Maaf Zahir Batin.

Zulkifli said...

Berita dari thestaronline...harap harap jasni boleh bagi kita semua update on this news :-

Nurin case: Police release enhanced footage

KUALA LUMPUR: The police have released enhanced CCTV footage of a man carrying a Diadora bag and leaving it at the spot where Nurin Jazlin Jazimin’s body was found stuffed in a bag.

In another segment of the enhanced clip, one woman (in a red dress) and three men are seen lurking around the same area.

The CCTV footage was enhanced by the FBI’s forensics lab in Washington. The FBI is the primary investigative arm of the United States Department of Justice.

Police had on Sept 26 sent the CCTV footage to the FBI, which had agreed to help enhance the clarity of the blurred images.

- nampaknya dah makin dekat dah kita nak dapat tangkap penjenayah berkarat tu.

torrent said...

kami sekeluarga dari johor ingin ucapkn Selamat hari raya pada En. jasni n En. jazimin sekeluarga, maaf zahir batin..
semoga selamat menunaikan umrah.. insya-Allah, doa orang yang dizalimi ni makbul nanti.

torrent said...

enhanced CCTV footage of a man carrying a Diadora bag and leaving it at the spot
alamak, haritu polis sibuk cari perempuan baju merah.. kali ni laki pulak, ke aku tak baca psl laki ni. apa2pun, harap dapat ditangkap dgn cepat..

EZ said...

The gift for the umrah is one of the best thing for Nurin's parents now.
"Ya Allah.. grant them your grace to your holy land. Give them the answer to their prayers and keep them close to You all the time. If its not too much to ask, please also show them that Nurin is well under Your protection and give them strength and peace of mind. So great was Your test that it was felt by all of us. Forgive us ya Allah.."

Zulkifli said...

torrent, lelaki dan pompuan...lelaki tu naik motor tak silap aku ...pompuan pakai baju merah...tu sebab photofit kuar dua gambar...cam tu...harap harap kali ni dah clear dah siapa penyanggak tu...rasa dah hampir dah ..teruskan berdoa....

Sue said...

baca kat mstar.com.my

Polis hari ini mendedahkan rakaman imej litar tertutup (CCTV) bermutu tinggi yang menunjukkan seorang lelaki membawa sebuah beg sukan jenis Diadora dan meletakkannya di satu lokasi di mana jasad Nurin Jazlin Jazimin.

Dalam satu lagi segmen klip video itu, seorang wanita (berpakaian warna merah) dan tiga lelaki dilihat berlegar di kawasan sama.

RB said...

enhanced clip ni clear ke tak...x kan x dapat nak buat photofit baru dan sebarkan kepada umum..

apa nak tunggu lagi...??

MaryKate said...

There has been so much anger, frustration and sadness from all parties since the loss of our beatiful Nurin.

For the next few days,Nurin's family need some space and a break too, just like all of us.

Selamat Hari Raya to Nurin's family, may they be strong always.

Umi Sufi said...

Selamat Hari Raya.. En.Jasni, kita berpesan agar En.Jazimin & Pn.Norazian dapat menunaikan umrah dengan sempurna serta berdoa sungguh2 agar sentiasa mendapat hidayah dan ketetapan iman selalu.. tunaikan tujuan umrah dulu baru buat yang lain2...
Sempurna Umrah, barulah berdoa untuk diri sendiri, keluarga dan khusus utk Nurin Jazlin serta berdoa agar pembunuhnya ditangkap segera... tujuan ibadat umrah dan haji adalah untuk Allah bukan niat lain2..selesai aje ibadat tu baru kita buat yang lain spt berdoa, bernazar, aqiqah dan lain2...
Semoga selamat selalu..

LiaCatrina said...

Syukur, semoga umrah ini dapat memberikan ketenangan jiwa pada En. Jazimin dan Pn. Norazian. Saya dan suami serta anak2 juga mengucapkan salam aidilfitri buat mereka sekeluarga. Moga kehidupan mereka selepas ini diredhai Allah serta dimurahkan rezeki dan dilimpahi kebahagian hendaknya.

joesniper said...

selamat menyambut eidul fitrah kepada jazimin dan family ....

juga selamat menunaikan umrah .... disana nanti mohonlah apa yang baik untuk diri dan keluarga ...

semasa umrah kalau pembunuh Nurin masih belum tertangkap doalah di Makkatal Mukarramah minta beri petunjuk dan hidayahNya kepada kami disini mudah2an yang baik akan segera terjadi sebagai mana ayat dalam suratul yaasin 'kun fa yakun'

moga perjalanan ke Selama juga selamat pergi dan balik, sambutlah eid sebagaimana seharusnya dengan takbir dan tahmid memuji kebesartan Allah subhanahu wa ta'ala.

saya dengar polis dah released footage dari cctv, harap itu petunjuk yang membawa kepada sumber kejadian yang menyedihkan itu, tugas jazimin ... SABAR dan TENANG .. ittakullah... dialah PENYELAMAT dimasa kita susah dan senang

mek said...

Al-Fatihah utk Nurin Jazlin.

Selamat Hari Raya kpd keluarga En Jazimin dan En Jasni.

Saya berdoa semasa di Selama pada hari mulia ini, insyaAllah En Jazimin sekeluarga akan mendapat ketenteraman jiwa dan fikiran serta sedikit kelegaan daripada kepedihan yg tidak terhingga.

Terharu saya mendengar ttg kemurahan hati Uptrend Network.

Salam Aidilfitri!

mekyam

UglyButAdorable said...

happy eid to jazimin and family and to you too jasni.

may this eid brings out the unknown in Allah's blessing...insya Allah...

Mariam said...

hopefully police tak tutup kes mcm tu je..ntah le skrg mcm dah reda je kes nurin..bengang gak tgk binatang tu tak kena apa tindakan lg even dah sbln lebey

Mariam said...

hopefully police tak tutup kes mcm tu je..ntah le skrg mcm dah reda je kes nurin..bengang gak tgk binatang tu tak kena apa tindakan lg even dah sbln lebey