Sunday, September 30, 2007

Nurin murder probe: Paedophile link to murder


2007/09/29

By : Lee Shi-Ian, Fadhal Ilahi Ab Ghani, V. Shuman, Alang Bendahara and V. Anbalagan


A forensic team inspecting some children’s clothes which were removed from a car owned by one of the suspects detained in Shah Alam yesterday.


PETALING JAYA: Even as police made headway in their investigations into the murder of Nurin Jazlin Jazimin with the arrest of four men yesterday, there was disturbing news.

The investigations revealed the possibility that the sexual abuse and torture of the eight-year-old girl might have been recorded for distribution on child pornography websites.

A brief statement issued by Federal CID director Datuk Christopher Wan yesterday said five suspects were arrested and two cars and five mobile phones seized.

However, one of the suspects, a three-month pregnant woman, was later released.

One of the men has a previous conviction for rape. Three of them are graduates while the fourth is a diploma holder.

The four men, who were arrested in Shah Alam, were taken to the Petaling Jaya magistrate's court yesterday where they were remanded for seven days.

The mobile phones seized are now the focal point of police investigations.

The suspects are not only being investigated for the abduction and murder of Nurin but also for paedophilia activities.

A senior police officer told the New Straits Times they were not discounting the possibility that Nurin had been the victim of paedophiles.

It is believed that text messages, sent through the five mobile phones, led police to the capture of the four suspects on Thursday night and early yesterday morning.

The contents of the mobile phones are expected to be examined by the forensic unit of the Federal police based at the Senior Police Officers College in Cheras.

Police believe the mobile phones may hold the key to uncovering the identity of the killer(s) as Nurin's torture may have been captured on still pictures or on video.

Nurin had foreign objects inserted into her private parts, which later caused her intestines to rupture leading to infection, which was identified as the cause of death.

It is learnt police have established that Nurin was not a target of a revenge attack but was a victim of "chance".

There had been speculation earlier that Nurin could have been the victim of revenge against her parents.

Police have also established that there is no connection between Nurin's parents and the suspects in custody.

The arrests were made by a special task force comprising personnel from the Federal police headquarters, the Selangor and city police contingents, and the Petaling Jaya and Sentul district police headquarters.

Nurin's naked body was discovered in a sports bag under the staircase of a shoplot in Petaling Jaya Utama on Sept 17. She had been missing since Aug 20.

- The New Straits Times

24 comments:

kucingbaik said...

Good, the more suspects to be remanded, the higher the chance one of them will 'sing' the truth.

alfy said...

I would like to take this opportunity to extend my deepest condolences to Nurin's family and may her soul be at peace.

I am so angry and sad to hear all this and really hope that the culprit will be apprehended soon by the police and please please hang them to death. That is the only way to teach devils like this a lesson and if it's possible to even do this in public for the whole world to see.

rest in peace little darling...god will take care of you now.

alfy

Zaharah mohammad, sg said...

Hopefully the indon will spill out details to the police! Great job by police.

Anonymous said...

Nurin, your adorable face makes me cry darling, yet i know you're in heaven. Without knowing if the real killer is still out there or caught, we will never get closure.... Since day 1 i had trouble sleeping.... WHY did they put your body in the gym bag and not dump it somewhere nobody could find it?

We all miss youdear even though we never ever knew you...

En Jasni, please make sure the sisters are fine. They might have to go for some psycological check up... you can imagine the stress thyre going through... the youngest sis is so young... im just afraid this will effect her.... -Wardina Safiyyah-

Mama Ayesha said...

I hope these are the people that we prayed hard in our prayers to be brought to justice as soon as possible. Alhamdullillah, Allah itu Maha Mendengar akan rintihan hamba-hambanya yang terlalu sedih dengan pemergian Nurin.

mak ayeesha said...

Dear policemen..

Congratulations on the arrest. We really hope that the real killer is already in your hand. Sexual crime is something that will shadow ones life for a neverlasting memory.

Hence, mr politician...mr lawyer... those in the judiciary dept...please...please.. review our legislation. Have we done enough to protect our children & future children.

Mr policemen..its high time for Ops Porno...Tangkap je la SEMUA yang terlibat dalam videoclip `Lauk', belasah je la penjual VCD haram & dengan tonto nya sekali.

Mr. Info. Minister... please... please... haramkan je la.. imported videoclips yang berlambak kat Tv swasta tu... Banyak unsur lucahnya..Bila nak update dress code Malaysian artists yang berlumba-lumba menayangkan dada tu?? Naik mual menengoknya..Please Mr Minister in Ministry of Multimedia, plese do something with ur jaring ke...apa ke.. to block all porn websites from passing thru our internet system..

Tolonglah wahai yang mempunyai kuasa..semoga anda tidak akan disoal nanti ..

Siberkop said...

Harap2 senang nak tgk kat mana derang ni akan dibicarakan nanti. Mana tahu nak bersikap nakal melontar batu menyorokkan tangan?

Apapun, mari berdoa agar yg benar2 bersalah, benar2 ke muka pengadilan, mendapat hukuman2 yg amat benar.

Hamba Allah said...

Asallamualaikum W.B.T .Buat En. Jazimin dan keluarga, setelah sekian lama mengikuti perkembangan kes ini, baru kali ini hati saya terpanggil untuk berbicara dengan Encik Jazimin sekeluarga..tak berdaya rasanya untuk berkata apa-apa kepada en Jazimin sekeluarga..saya kehilangan kata-kata. Dari kejauhan hanya doa dapat saya panjatkan kepada Allah S.W.T..melaluiNya saya berdoa agar Dia mengadili seadil-adilnya..buat arwah Nurin Jazlin, alfatihah dan bacaan ayat-ayat suci saya hadiahkan istimewa buatnya.Jika pun saya berada hampir dengan En Jazimin, rasanya tak sanggup saya untuk bertemu dengan keluarga en Jazimin..saya benar-benar terpukul dengan ujian yang diberikan Allah ini kepada saudara Islam saya..setiap hari saya mengikuti kisah en Jazimin sama ada di Tv, suratkhabar maupun blog ini.
Alhamdullilah, saya berharap tangkapan yang dibuat akan dapat membantu siasatan kes ini dijalankan dengan lebih lancar. Ketahuilah en Jazimin, seluruh rakyat Malaysia mahu melihat wajah penjenayah ini, seluruh rakyat Malaysia merintih, mahu mereka diberkas dan dijatuhkan hukuman setimpalnya. Kisah Nurin Jazlin tak akan dapat dilupakan oleh rakyat Malaysia ini. Ujian Tuhan kepada keluarga en Jazimin bukan alang kepalang. Ingatlah selalu padaNya en Jazimin. Hanya Dia yang Maha Mengerti...Maha Bijaksana..Maha Tahu segala-galanya. Tak berani rasanya untuk mengatakan apa-apa selain dari berserah diri padaNYa...bukan mudah menghadapi ujianNya ini..apakan daya,hanya Dialah sumber ketabahan dan kekuatan kita..atas belas ehsannyalah Dia memberi pertolongan kepada kita.
Secara peribadi, saya katakan, Nurin Jazlin tak akan luput dari ingatan saya..kisahnya terlalu menyentak hati saya. Akal fikiran yang waras ini tersungkur oleh ujian Allah ini. Sebagai ahli masyarakat Malaysia, ujian buat keluarga en Jazimin adalah pengajaran perit buat saya dan saya fikir buat ramai lagi di luar sana. Kali ini, Setiap kali saya panjatkan doa buat Nurin Jazlin,saya terbayang wajahnya yang comel tersenyum..riang..bercahaya..air mata saya mengalir..seolah-oleh saya terlihat seorang puteri..sang bidadari kecil sedang gembira mengutip cahaya-cahaya yang berterbangan menuju ke arahnya. Bukan sahaja manusia bahkan sekalian alam yang menyaksikan penderitaanya berdoa untuknya. Mudah-mudahan lapisan masyarakat mengambil iktibar dan segala kerosakan yang dilakukan oleh manusia durjana di negara kita ini akan terbongkar. Tahniah kepada pihak berkuasa dan teruskan usaha menjejaki mereka.
Buat en jazimin sekeluarga, semoga sentiasa diberkati Allah S.W.T. Amin.

Anonymous said...

Dear,
Nurin Jazlin, rest in peace, allah is there with you sweetheart.

Kepada kerajaan tolonglah hentikan internat lucah dan tangkap semua penjual vcd yang sekarang bergerak secara menjaja, mereka dah tak station macam dulu lagi,

Kepada Encik Jazimin dan Puan Norazian bersabar dan peserahlah kepada yang maha esa, semuga dapat kembali meneruskan hidup seperti biasa, walau pun lukanya susah diubati......

Anonymous said...

For the Parents of Nurin Jazlin,

What happend to your daughter is not your fault. Do not ever blame yourselves or eachother.

Your daughters need the emotional protection that only you as parents can give as a united force.

Do not let feelings of disgust and anguish destroy you and your family. Normal good people, like yourselves could NOT anticipate that someone might plot to harm their child.

This is absolutely not your fault . It was just an ordinary day that ended in a nightmare. Do not let this nightmare continue and go on to destroy what you have left. I'm sure your perfect Nurin Jalin would not want that for her Abah and Mama. Trust in Allah swt, find strength in Him.

Let this ordeal make you stronger and more effective.

We as voters, will never forget what has happened and will only vote for a government who pledges to up-grade the integrity and competency of our police force and judiciary (criminal, civil, syariah). Enough is enough.

Rest in peace Nurin Jazlin.
Wassalam, Zara Davies.

Anonymous said...

My condolence to Mr. Jazimin and his family. May God give you strength to overcome this difficult time.

Good job to the police! There are still lots needed to be done, please gather as much evidence to prosecute those who are involved in the kidnapping and murder of Nurin. Please don't let those killer/s go base on "Insufficient Evidence".

There is no way to block all inappropriate website from the internet instead educate people. Those who watches child porn or involves in paedophilia activities, they are just as guilty. Everytime a person watches child porn, remember that child was taken away from his/her family to make those video and some unfortunately may end up like Nurin.

RIP Nurin. You are now safe in heaven.

Anonymous said...

ni mesti ada org VIP or yg berduit finance n ada idea bagi kat diorg ni...mungkin diorg ni hanya konco keci2 je ni...apa lagi polis, bantai la diorg ni cukup2 untuk dapatkan maklumat...

Anonymous said...

Alhamdulillah...........

Allah mendengar doa sekelian rakyat Malaysia. Moga setan berjambul ini diseksa dan diberi pengajaran secukupnya. Atau perlukah ditendang dan disepak oleh setiap rakyat MAlaysia.........

setiap rakyat Malaysia perlu di"ingatkan" dengan seksaan oleh haram jadah durjana ini supaya tak ada sesiapa dah yang berani nak buat atau tiru perangai jantan pengecut ni..........

Anonymous said...

kalau betullah tangkapan ini dibuat berdasarkan SMS,rakan cop,juga panggilan telefon kepada bapa nurin maka...kenapa lambat sangat polis nak bertindak ? nak kena anak dato atau tan sri dulu ? nak ditunggu juga nurin dihantar balik ...
geramnya akuuuu

alfatihah nurin jazlin..

Anonymous said...

Perempuan Indo siapa sebenarnya dia? Kerja jual orang ke...geramnya aku!

Anonymous said...

indon tuh peminat dewa19.

su said...

Saya harap bila polis dah dapat phone mereka yang disyaki akan periksa phone mereka sama ada mereka ada membuat panggilan dari area pasar malam di hari Nurin Jazlin diculik. saya harap pihak forensik juga sudah ambil DNA dari bawah kuku Nurin untuk dapatkan sesuatu. Mungkin Nurin ada bergelut dan ada kesan luka pada mereka yang disyaki. Periksa rumah dan kereta mereka dan lihat ada tanda-tanda DNA Nurin atau tidak. Jangan Biarkan mereka terlepas dari hukuman dan dapatkan bukti yang kukuh. Lihat samaada mereka ada membuat panggilan ke negara luar. Mungkin mereka ada berinteraksi dengan orang luar yang berkaitan dengan sindeket porno kanak-kanak ini. Saya juga bersetuju jika pihak kementerian akan block semua site yang tidak sihat. Jika negara boleh banned site skim cepat kaya, tentu site porno juga boleh di banned kan?? Saya harap suara rakyat akan didengar demi untuk kesejahteraan kita semua. Cari punca masalah dari akar umbi dan tangani secepat mungkin.Saya harap segala komen dapat dibaca dari pihak media.Beribu lagi orang yang belum ditangkap atas kesalahan merogol. Jangan terus pejam mata bila pembunuh Nurin di tangkap.

Nik Ahmad Farez said...

One of the most powerful evidence is the image. For sure those image(s) will be police 'best' exhibit in the court, to prove the suspect(s) involvement. Since this case is believed to link to paedophile, surely other items such as the still camera, video cam, computer, editing software & etc... also confiscated from the suspects.

I urge the public, whom might receive such images of Nurin (and may be of other victim as well), NOT to print nor distribute the image(s) by whatever method including email forwarding.

It may hurt the torn hearts of Jazimins and many others!

…..IHDINASSIRATALMUSTAKIM…..(Ya ALLAH…tunjukkanlah kami ke jalan yang BENAR)

“GOOD GIRL NURIN GOES TO HEAVEN…”
“LAKNATULLAH BEASTS GO TO HELL…”

ALLAHUAKHBAR!
ALLAHUAKHBAR!
ALLAHUAKHBAR!


NikMAXSTEAM
www.ridenroll.com

Anonymous said...

Pihak berkuasa memang boleh banned porn site dalam internet . Yang hairannya kenapa sampai sekarang tak banned pun ! Di Middle East semua site yang tak senonoh tu memang tak ada . kena banned !

Anonymous said...

kalau betul laa orang-orang yg ditangkap tu bersalah, jom kite pakat2 pegi baling batu kat org2 bodoh laknat jahanam tu.. sakit hati aku.. aku sedih!! aku marah!! aku geram!!

Zarina said...

Looks like our criminal activities are getting sophisticated these days.
Paedophiles/child porn cases are usually common in Europe,US, Thailand and Phillipines but hardly heard off in this country.
Our Mr. Policeman and the govertment better act fast to investigate this new worrying disease.
There must be a bigger picture behind all this. Where is all these supply and demand coming from??
We should not be wasting any more time so that all the culprits involved in this sickly activities should be banished from the Malaysian soil.

Zarina Ismail Tom

p/s Zara Davies, is that you Tuanku? Perhaps with Tuanku's connection, we should start a campaign on children against sexual cruelty?
Selamat Berpuasa.

syahila said...

We should also block all pornography websites especially those child pornography

shahray said...

saspek dari golongan terpelajar...ini memalukan...haramkan web lucah dan apa-apa yang lucah di internet...banyak yang dah jadi mangsa akibat terlalu banyak bahan lucah masuk ke Malaysia..artis-artis di Malaysia juga sepatutnya menjadi role model dalam berpakaian dan pergaulan...saya harap kerajaan segera ambil langkah haramkan bahan bahan lucah masuk ke Malaysia sebelum lebih ramai lagi rakyat Malaysia jadi mangsa...golongan fidofile ker apa file ker...kalau dah gila seks perlu diasingkan dari masyarakat...

Zara said...

Dear All,
I can see a few ideas for child protection surfacing on this web page.

I hope that those in whom we put the trust of running this country are taking note that the rakyat have had enough.

We want more pro-active, intelligent and effective action by those who are heading the present government and police force. No more excuses and buat don't know attitude!

When are the police going to solve this case with solid convict-able evidence??

Remember next time, that the first 24 hours are the most critical in finding an abducted child.

Zara Davies
(NOT Zara Davison)